Ερντογάν σε Μέρκελ: Δεν μπορεί η Ευρώπη να είναι όμηρος της Ελλάδας και της Κύπρου

Συνομιλίες μέσω τηλεδιάσκεψης είχαν πριν από λίγη ώρα ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ και στο επίκεντρο φυσικά βρέθηκαν η Ανατολική Μεσόγειος και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις. Μάλιστα, η επικοινωνία των δύο πλευρών έχει ιδιαίτερη σημασία λαμβάνοντας υπόψη την επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ στην Άγκυρα χθες και στην Αθήνα σήμερα. 

Ο Ερντογάν εξέφρασε στην καγκελάριο τη δυσαρέσκειά του για τις αποφάσεις που έλαβε η Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής τονίζοντας ότι  η Ευρώπη δεν είναι έτοιμη να δημιουργήσει ένα περιβάλλον διαλόγου με την Τουρκία, ενώ για μια ακόμα φορά έστρεψε τα βέλη του και στη χώρα μας σημειώνοντας ότι δεν μπορεί η Ευρώπη και τα συμφέροντά της να είναι όμηροι της Ελλάδας και της Κύπρου.  

Παρόλα αυτά φαίνεται έτοιμος να ξεκινήσει διάλογο με την Αθήνα.  

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φάμελλος: Όλα τα σκάνδαλα δείχνουν τον κ. Μητσοτάκη - Οργανωμένος μηχανισμός της ΝΔ παραβιάζει το κράτος δίκαιου

Συνυποβάλλαμε την πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση γιατί έχουμε ως θέση αρχής τη συνεργασία των …