Τουρκία: Οι S-400 πλήττουν την τουρκική λίρα - Βύθισή της μετά τις αναφορές για δοκιμές τους

H τουρκική λίρα βυθιζόταν ξανά έναντι του δολαρίου την Πέμπτη εν μέσω ανησυχιών για πιθανές κυρώσεις σε βάρος της Άγκυρας από τις ΗΠΑ λόγω των S-400, την επιδείνωση των σχέσεων με την ΕΕ και την εμπλοκή της στον Καύκασο.

H ισοτιμία της έναντι του δολαρίου διαμορφωνόταν στο 7,94, δηλαδή κοντά στο ψυχολογικό φράγμα των 8 λιρών ανά δολάριο ΗΠΑ. Αντίστοιχα, ένα ευρώ ισούταν με 9,33 τουρκικές λίρες. 

Η λίρα έχει χάσει το 25% της αξίας της από τις αρχές του έτους κυρίως λόγω των χαμηλών συναλλαγματικών αποθεμάτων της χώρας και γεωπολιτικών ανησυχιών.

Ένας Ρεπουμπλικανός και ένας Δημοκρατικός γερουσιαστής κάλεσαν την Τετάρτη την κυβέρνηση Τραμπ να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία μετά από αναφορές ότι σκοπεύει να δοκιμάσει το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα S-400 προχωρώντας στην ενεργοποίησή του.

Επιπλέον, σημειώνεται αναζωπύρωση της έντασης στις σχέσεις με την ΕΕ καθώς η Άγκυρα αναφέρει ότι είναι δυσαρεστημένη με το αποτέλεσμα της συνόδου κορυφής της ΕΕ για τις θαλάσσιες ζώνες στην Ανατολική Μεσόγειο, και προχώρησε σε παράνομο άνοιγμα της παραλιακής ζώνης των Βαρωσίων στην Κύπρο. 
 

Πηγή: skai.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Παρατάσεις προθεσμιών καταβολής οφειλών και δόσεων ρυθμίσεων

ΥΠΕΘΟ και ΑΑΔΕ: Παρατάσεις προθεσμιών καταβολής λόγω ειδικής τραπεζικής αργίας Ενημερώνουμε τους φορολογουμένους ότι, βάσει …