Δένδιας: Η Τουρκία  ενεργεί ως ο υπονομευτής της ειρήνης -Ενάντια στα συμπεράσματα της ΕΕ

Μετά το πέρας του Συμβουλίου εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Δένδιας, δήλωσε ότι ενημέρωσε τους συναδέλφους του για τις νέες τουρκικές προκλήσεις.

Όπως δήλωσε ο κ. Δένδιας, η Τουρκία  ενεργεί ως ο υπονομευτής της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή, ενάντια στα συμπεράσματα του Ευηρωπαϊκου Συμβουλίου.

Αναλυτικά η δήλωση του:

«Είχα σήμερα την ευκαιρία να ενημερώσω τους συναδέλφους μου στο Συμβούλιο, σχετικά με τις νέες παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, νότια του Καστελορίζου.

Εξήγησα επίσης το προφανές: ποιος είναι ο κοινός παρονομαστής σε όλες τις προβληματικές καταστάσεις στην περιοχή: Ναγκόρνο-Καραμπάχ, Συρία, Ιράκ, Κύπρος, Νοτιοανατολική Μεσόγειος. Ο κοινός παρονομαστής είναι η Τουρκία.

Η Τουρκία ενεργεί ως ο υπονομευτής της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή.

Ενάντια στο Διεθνές Δίκαιο, ενάντια στα Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.»

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φορολογική δήλωση 2024: Όλες οι αλλαγές στo νέο Ε1

Ποιες είναι οι αλλαγές στο νέο Ε1 σε σχέση με πέρσι Του Χρυσόστομου Τσούφη To …