TOP 10 media: Γιώργος Δελαστίκ

Η πιο σημαντική πληροφορία της ημέρας: ξεκινάει σήμερα ο νέος κύκλος του «Just The 2 Of Us» στο Open. Η πρεμιέρα θα γίνει στις 21.00, σε ζωντανή μετάδοση, με τον Νίκο Κοκλώνη στην παρουσίαση, τους Δέσποινα Βανδή, Μαρία Μπακοδήμου, Βίκυ Σταυροπούλου και Σταμάτη Φασουλή στην κριτική επιτροπή, τη Λάουρα Καραΐσκου στο Celebrity Room και τα 14 ζευγάρια που θα διαγωνιστούν.

▶ Γιώργος Δελαστίκ

Τι έλεγε ο Γιώργος Δελαστίκ για τις εμπειρίες της ζωής του: «Οι εμπειρίες της ζωής αυτής ήταν μοναδικές. Πρώτα απ’ όλα, είχα πάντα το μέτωπο ψηλά - πράγμα ανεκτί­μητης αξίας σε ένα τόσο βρόμικο επάγγελμα όπως η δη­μοσιογραφία. Επειτα, συνδυάζοντας τη δημοσιογραφική μου καριέρα με το «Πριν», ταξίδεψα σχεδόν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη, σε 78 χώρες».

Αν θυμάστε, το 2007 ο Γιώργος Δελαστίκ απολύθηκε από την «Καθημερινή» διότι η εφημερίδα «Πριν» υπέδειξε τη διασπορά ανθρώπων των ΗΠΑ στα ΜΜΕ. «Οι λόγοι της απόλυσής μου είναι καθαρά πολιτικοί», έλεγε στην επιστολή του προς την ΕΣΗΕΑ. «Μου ζητήθηκε από τη διεύθυνση της εφημερίδας να υποβάλω παραίτηση λόγω ανυπόγραφου σχολίου της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Πριν», της οποίας είμαι διευθυντής, αναφερόμενου στη διασπορά ανθρώπων των Αμερικανών στα ΜΜΕ. Μου δηλώθηκε πως η ιδιοκτησία και η διεύθυνση της «Καθημερινής» θεώρησαν ότι το σχόλιο τους αφορά, αν και πουθενά σε αυτό δεν αναφερόταν το όνομα της «Καθημερινής», όπως άλλωστε δεν αναφερόταν κανένα όνομα εντύπου, καναλιού ή προσώπου. Επρόκειτο περί σχολίου καταγγελίας πολιτικού φαινομένου».

▶ Μίκης παντός καιρού

Αυτή είναι η δήλωση που έκανε ο Μίκης Θεοδωράκης φέτος: «Συγχαίρω και χειροκροτώ τους δικαστές που είχαν το θάρρος να αψηφήσουν κινδύνους και εμπόδια και με την απόφασή τους να καταδικάσουν τη Χρυσή Αυγή αναγνωρίζοντας την ως εγκληματική οργάνωση»

Και αυτή η δήλωση που έκανε ο Μίκης πέρυσι: «Θα μου πείτε… γιατί τη Χρυσή Αυγή που αγαπούν την πατρίδα; Ναι, την αγαπούν αλλά με έναν τρόπο εριστικό. Είναι η πατρίδα και όλοι οι άλλοι είναι… Εγώ αγαπώ την πατρίδα μου γιατί αγαπάει όλες τις πατρίδες του κόσμου».

▶ Μην κάνετε κριτική στους δημοσιογράφους

Από τον Γιώργο Πλειό: «Η κριτική προς τους δημοσιογράφους, ακόμα και η σκληρή, δεν συνιστά, ως τέτοια, καμία από τις 23 μορφές παραβίασης της ελευθερίας του Τύπου. Φυσικά πάντα υπάρχει η δυνατότητα να επινοηθεί μια 24η». Θα την επινοήσει η ΕΣΗΕΑ, δεν ανησυχούμε.

▶ To ΕΣΡ στοχοποίησε τον Αρη Πορτοσάλτε

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης καλεί την Τρίτη για απολογία τον ΣΚΑΪ 100.3, με αφορμή μια παλιότερη εκπομπή του Αρη Πορτοσάλτε που βγήκε στον αέρα τον Μάιο του 2018. Συγκεκριμένα το ραδιόφωνο του Φαλήρου ελέγχεται για παράβαση διατάξεων περί «αληθούς, ακριβούς μετάδοσης γεγονότων και μετάδοσης πληροφοριών μετά από έλεγχο» και «σεβασμού προσωπικότητας αναφερομένων σε εκπομπή προσώπων». Αλλη μία στοχοποίηση του Αρη όπως καταλαβαίνετε, μετά την «Εφ.Συν.» και την «Αυγή».

▶ Το τηλεβαρόμετρο της εβδομάδας από 5 έως 11 Οκτωβρίου.

(σύνολο)

1) ΣΚΑΪ: 17,1%

2) ΑΝΤ1: 14,3%

3) ALPHA: 11,3%

4) STAR: 11,3%

5) OPEN: 7,3%

6) MEGA: 7,1%

7) ΕΡΤ 1: 5,5%

8) ΕΡΤ SPORTS: 1,8%

9) ΕΡΤ 2: 1,7%

10) ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV: 1,4%

11) ΕΡΤ 3: 1,1%

ΑΛΛΑ ΚΑΝΑΛΙΑ: 19,3%

(18-54)

1) ΑΝΤ1: 13,9%

2) ΣΚΑΪ: 13,4%

3) STAR: 13,1%

4) ALPHA: 11,3%

5) MEGA: 8,2%

6) OPEN: 7,4%

7) ΕΡΤ 1: 3,7%

8) ΕΡΤ SPORTS: 1,9%

9) ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV: 1,7%

10) ΕΡΤ 2: 1,3%

11) ΕΡΤ 3: 0,6%

ΑΛΛΑ ΚΑΝΑΛΙΑ: 23%


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χατζηδάκης: Περαιτέρω αναβάθμιση από S&P, απάντηση στη μικρόψυχη κριτική

«Η περαιτέρω αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από την Standard & Poor’s μέσα σε πολύ λίγους …