Πάρτε μέρος στο Europe Talks 2020 μέσω της «Εφ.Συν.»

Θέλετε να γνωρίσετε κάποιον άλλο Ευρωπαίο για να συνομιλήσετε για την πανδημία και τις προκλήσεις της αλλά και όσα απασχολούν την κοινή γνώμη στις χώρες της Ε.Ε.; Η «Εφ.Συν.» σας δίνει τη δυνατότητα να έρθετε σε επαφή με κάποιον που έχει εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις.

Για δεύτερη χρονιά συμμετέχουμε στη μεγάλη καμπάνια Europe Talks, που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της Die Zeit και τη συμμετοχή άλλων 17 μεγάλων μέσων ενημέρωσης από 16 διαφορετικές χώρες, με στόχο χιλιάδες Ευρωπαίοι πολίτες να ανταλλάξουν απόψεις για όλα τα καυτά και για κάποιους αμφιλεγόμενα θέματα.

Η χρονιά που διανύουμε είναι αρκετά δύσκολη και ιδιαίτερη. Από τη μια μεριά ήρθαμε πιο κοντά από πριν και από την άλλη απομονωθήκαμε και βάλαμε περισσότερο στην καθημερινότητά μας την επικοινωνία με σύγχρονους τρόπους όπως οι βιντεοκλήσεις. Μέχρι και οι αποφάσεις των οργάνων της Ε.Ε. ελήφθησαν σε κάποιες φάσεις μέσω βιντεοδιάσκεψης. Ταξιδιωτικοί περιορισμοί και κλειστά σύνορα για τους Ευρωπαίους πολίτες για πρώτη φορά σε καιρό ειρήνης, αλλά και καταστάσεις πρωτόγνωρες στα νοσοκομεία πολλών χωρών. Οπότε αν όχι τώρα, τότε πότε είναι η πιο κατάλληλη στιγμή ώστε οι Ευρωπαίοι να συζητήσουν για όσα τους αφορούν;

Μέσα σε αυτά και το προσφυγικό, με την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία να είναι οι χώρες που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος, αλλά διαχρονικά η συζήτηση να περιστρέφεται στο κατά πόσον το πρόβλημα αντιμετωπίζεται πράγματι ως ευρωπαϊκό και αν πρέπει όλες οι χώρες να συμβάλλουν εξίσου στην αντιμετώπισή του.

Από σήμερα και μέχρι τις 30 Νοεμβρίου μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή απαντώντας σε ένα σύντομο ερωτηματολόγιο που θα βρείτε στα περισσότερα άρθρα της efsyn.gr.

Ερωτήσεις όπως αν «η προστασία των πολιτών από τον κορονοϊό πρέπει να είναι πρώτη προτεραιότητα, ακόμα και όταν η οικονομία υποφέρει», αν «τα σχολεία πρέπει να παραμείνουν ανοιχτά καθόλη τη διάρκεια της πανδημίας» και αν «πρέπει όλες οι ευρωπαϊκές χώρες να είναι υποχρεωμένες να υποδέχονται πρόσφυγες» είναι μεταξύ των επτά ερωτήσεων επί των οποίων θα κινηθεί η μεγάλη συζήτηση του Europe Talks 2020. Σε αυτές θα κληθείτε να απαντήσετε με ένα «ναι» ή «όχι».

Φέτος λόγω των ειδικών συνθηκών της πανδημίας η εκδήλωση του Europe Talks 2020 θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά διαδικτυακά στις 13 Δεκεμβρίου, οπότε χιλιάδες πολίτες θα μπορούν να συντονιστούν για να ακούσουν ενδιαφέρουσες ομιλίες από εξέχουσες προσωπικότητες, ενώ την ίδια ημέρα θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με κάποιον που έχει εντελώς διαφορετική οπτική.

Μόλις ολοκληρωθεί η φάση των δηλώσεων συμμετοχής θα γίνει η διαδικασία επιλογής ζευγαριών μέσω ενός ειδικού αλγορίθμου και ακολούθως θα ενημερωθείτε για το ποιος θα ήταν ο ιδανικός συνομιλητής για εσάς ώστε να έρθετε σε επαφή αν θέλετε.

Εφόσον συμφωνείτε να κάνετε συζήτηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email και να κανονίσετε μια βιντεοσυνομιλία για τις 13 Δεκεμβρίου, στις 4 το απόγευμα. Το Europe Talks θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε αρκετές χώρες, οπότε ίσως είναι απαραίτητη η γνώση της αγγλικής γλώσσας προκειμένου να μπορέσετε να επικοινωνήσετε με το ταίρι σας στον διάλογο.

Γίνετε μέρος αυτού του διαλόγου. Δηλώστε συμμετοχή στο Europe Talks!

Το Europe Talks βασίστηκε στο Germany Talks που ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια η ηλεκτρονική έκδοση της γερμανικής εφημερίδας Die Zeit (ZEIT ONLINE). Ήταν μια πλατφόρμα που έφερε κοντά ανθρώπους με διαφορετικές πολιτικές απόψεις και πέρυσι διευρύνθηκε και απέκτησε ευρωπαϊκό χαρακτήρα. Έτσι, το 2019 μετατράπηκε σε Europe Talks, φέρνοντας κοντά πάνω από 16.000 ανθρώπους από 33 χώρες. Πέρυσι τον Μάιο χιλιάδες άνθρωποι ταξίδεψαν στις Βρυξέλλες για να συνομιλήσουν από κοντά με κάποιον άλλο Ευρωπαίο, με περίπου 500 ζευγάρια συνομιλητών.

Τα μέσα που συμμετέχουν

bTV Media Group - Βουλγαρία

Calea Europeana - Ρουμανία

Delfi - Λετονία

De Volkskrant - Ολλανδία

Der Standard - Αυστρία

Εφημερίδα των Συντακτών - Ελλάδα

Expresso - Πορτογαλία

France Médias Monde - Γαλλία

Gazeta Wyborcza - Πολωνία

HotNews - Ρουμανία

Kapital - Σλοβακία

La Repubblica - Ιταλία

LRT.lt - Λιθουανία

Mirror – Ηνωμένο Βασίλειο

Phoenix - Γερμανία

Politiken - Δανία

Republik - Ελβετία

Zeit Online -Γερμανία


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ - Παρουσίαση ευρωβουλευτών: Οι 35 ψηφισμένοι, οι δύο νυν και οι πέντε «προεδρικοί»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε σε εκδήλωση τους 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματος, παρουσία του …