Βανδαλισμός στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη

Το Μνημείο του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη - φωτ. αρχείου

MotionTeam / ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ

Νέο περιστατικό βανδαλισμού εις βάρος εβραϊκού μνημείου, αυτήν τη φορά του Μνημείου Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη, όπου άγνωστοι έγραψαν το σύνθημα «With Jews you lose».

Ο βανδαλισμός έγινε την περασμένη Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, ενώ το προηγούμενο διάστημα άγνωστοι έγραψαν το επαίσχυντα γκράφιτι «Juden Raus» (Εβραίοι φύγετε) στο εβραϊκό νεκροταφείο της Αθήνας, «Death to Israel» (θάνατος στο Ισραήλ) στο εβραϊκό νεκροταφείο της Θεσσαλονίκης, ενώ εντοπίστηκαν τέσσερις τάφοι σπασμένοι στο εβραϊκό νεκροταφείο της Ρόδου.

Το μνημείο μετά τον βανδαλισμό του

https://kis.gr/

Με αφορμή τους βανδαλισμούς αυτούς, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο της Ελλάδας, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία σημειώνει ότι «Δεν μας φοβίζουν».

Επίσης, καταδικάζει το «νέο κύμα βανδαλισμών που εξαπολύουν οι οπαδοί της μισαλλοδοξίας και του φανατισμού προκειμένου να δηλώσουν την παρουσία τους σε μια περίοδο που η Πολιτεία, η κοινωνία και πρόσφατα η Ελληνική Δικαιοσύνη καταδίκασαν τα νεοναζιστικά μορφώματα ως εγκληματικές οργανώσεις» και σημειώνει πως «η ανοχή στον βανδαλισμό νεκροταφείων και μνημείων είναι ανοχή στον βανδαλισμό της μνήμης και του πολιτισμού, είναι ανοχή στον αντισημιτισμό». 

Το ΚΙΣΕ καλεί τις διωκτικές αρχές να προβούν στη σύλληψη των υπευθύνων «για να παραπεμφθούν επιτέλους στη Δικαιοσύνη» και υπογραμμίζει πως δεν πρέπει να υπάρξει ανοχή σε συμπεριφορές που επιχειρούν να επιβάλλουν τον σκοταδισμό στη χώρα μας.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χρηματιστήριο: Κέρδη 9,99% στο πρώτο τρίμηνο του 2024 δείχνει το κλείσιμο

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε σήμερα στις 1.422,35 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,34%. Με ήπια άνοδο …