Προβληματισμός για κορονοϊό πίσω από την κατάληψη στην Πολίχνη

EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Τα νέα για κρούσματα σε Λύκειο της Πολίχνης αλλά και στην ευρύτερη περιοχή μεταδίδονται από στόμα σε στόμα και από τη μια σελίδα κοινωνικής δικτύωσης στην άλλη. Ο προβληματισμός και η ανησυχία που επικρατεί επιβεβαιώνεται από   μέλη της Ένωσης Πολιτών Μετεώρων Πολίχνης. 

Οι πληροφορίες στην περίοδο του κορονοϊού μεταδίδονται μέσω των social media κι αν δεν αρέσει αυτό σε ορισμένους, καλό θα είναι να ενημερώνουν για το τι πραγματικά συμβαίνει και να κάνουν τεστ ανίχνευσης αντί να μοιράζουν μόνο πρόστιμα.

Η κινητοποίηση άρα και ενημέρωση αυτήν τη φορά έρχεται από τους ίδιους τους μαθητές του 3ου ΓΕΛ, που κάνουν κατάληψη (δι' ασήμαντον αφορμή θα έλεγαν κάποιοι). Στο σχολείο τους υπάρχουν τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα και τέσσερα τμήματα έχουν κλείσει. Κανείς φυσικά δεν λέει πώς θα γίνει έστω ένα rapid test.

Προφανώς θα πρέπει ή να πληρώσει κάποιος ή να περιμένει τη σειρά του σε κάποιο από τα κέντρα όπου γίνονται δωρεάν τα τεστ ανίχνευσης.

Το 15μελές Συμβούλιο του Σχολείου έβγαλε ανακοίνωση ζητώντας:

1) Να έλθει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο σχολείο για να κάνει τεστ καθώς πολλές οικογένειες δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα για κάτι τέτοιο

2) Να ανασταλεί η λειτουργία του σχολείου –ευκαιρία είναι για κάτι τέτοιο αφού ακολουθούν αργίες- ώστε να γίνει απολύμανση

Το ζήτημα είναι σοβαρό και δεν πρέπει να μένουμε άπραγοι, λένε οι μαθητές.

Το κείμενο των μαθητών του ΓΕΛ

Μπορεί η φωνή τους να μη φτάνει μέχρι το Υπουργείο Παιδείας (αυτό είναι σίγουρο), ωστόσο η Κίνηση Πολιτών Μετεώρων Πολίχνης ανάρτησε την ανακοίνωση. 

Μιλώντας με τον Αντιπρόεδρο της Κίνησης μάθαμε ότι «στην περιοχή τον τελευταίο μήνα ακούγονται πολλά για κρούσματα επιβεβαιωμένα και για ύποπτα. Δεν υπάρχει προς το παρόν όμως κανένα μέτρο ούτε επίσημη ανακοίνωση. Μόνο ο θάνατος του 59χρονου ιερέα της περιοχής, πατέρα πέντε παιδιών, ο οποίος είχε έλθει σ' επαφή με μοναχούς του Αγίου Όρους και μολύνθηκε. 

Ο γιατρός του ιερέα κατήγγειλε ότι δεν έγινε ιχνηλάτηση των επαφών του. Μάλιστα η δικηγόρος του γιατρού Ανθούλα Ανάσογλου σε ρεπορτάζ του ΑΝΤ 1 δήλωσε ότι στην εκκλησία που λειτουργούσε ο ιερέας, ο οποίος νόσησε και τελικά πέθανε, εκτελούσε χρέη ψάλτη ο αδελφός του και εκκλησιαζόταν η μητέρα του. Δεν υπήρξε καμία ιχνηλάτηση.

Οι κάτοικοι της περιοχής είναι αναστατωμένοι και προσπαθούν να ενημερωθούν προκειμένου να προφυλαχθούν…


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ: Ικανοποίηση από τις προκριματικές εκλογές

Κομματικές πηγές ανέφεραν χθες το βράδυ πως η συμμετοχή ξεπέρασε τον πήχη των 50.000 που …