ΕΚΤ: Αμετάβλητο κόστος δανεισμού για νοικοκυριά επιχειρήσεις Σεπτέμβριο

Αμετάβλητο παρέμεινε το κόστος δανεισμού των επιχειρήσεων της Ευρωζώνης τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

Συγκεκριμένα, ο σύνθετος δείκτης κόστους δανεισμού για τα νέα δάνεια προς τις επιχειρήσεις διαμορφώθηκε στο 1,51%, όσο και τον Αύγουστο. Ο σύνθετος δείκτης κόστους δανεισμού για στεγαστικά δάνεια προς τα νοικοκυριά παρέμεινε, επίσης, σε γενικές γραμμές αμετάβλητος στο 1,38%.

Το σύνθετο επιτόκιο για νέες προθεσμιακές καταθέσεις από επιχειρήσεις παρέμεινε σε γενικές γραμμές σταθερό στο -0,18%, ενώ το αντίστοιχο επιτόκιο για προθεσμιακές καταθέσεις νοικοκυριών διαμορφώθηκε στο 0,23%, όσο και τον Αύγουστο. Το σύνθετο επιτόκιο για καταθέσεις όψεως από επιχειρήσεις και νοικοκυριά ήταν σταθερό στο 0,00% και 0,02%, αντίστοιχα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χαρίτσης: Δεν θα ξεμπερδέψετε με την Αριστερά

Ο κος Χαρίτης παράλληλα ζήτησε να σταλεί σαφές μήνυμα αποδοκιμασίας στην κυβέρνηση της ΝΔ- Αναλυτικά …