Press Cafe: Τα ΜΜΕ ως λαγοί της κυβέρνησης

▶ Δεν είναι βασικά τα ψέματα του κ. Στέλιου Πέτσα, που έσπευσε να κατηγορήσει τους πολίτες ότι έστειλαν ένα εκατομμύριο SMS για άθληση το βράδυ της Κυριακής -άλλο ένα fake news του κυβερνητικού εκπρόσωπου-, αλλά είναι, κυρίως, οι δημοσιογράφοι και τα ΜΜΕ που το έκαναν σημαία τους και άρχισαν να κατηγορούν κι αυτά, με τη σειρά τους, τον απλό κόσμο. Ο αρμόδιος υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ωστόσο, άδειασε μεγαλοπρεπώς τον Στέλιο Πέτσα, δεν υπήρχε αυτό το ένα εκατ. SMS είπε, αλλά τα ΜΜΕ το «έπνιξαν». Εμειναν στην προηγούμενη διαπίστωσή τους, ότι υπήρχε. Κι έκαναν σπέκουλα.

Το ίδιο και με την κίνηση στους δρόμους. Εξαλλοι οι παρουσιαστές στα κανάλια με τον κόσμο -πάλι!- που κυκλοφορούσε. Λες κι έκανε βόλτες, όχι ότι πήγαινε στις δουλειές του. Πάλι ο Κ. Πιερρακάκης έβαλε τα πράγματα στη θέση τους αναφέροντας ότι στη σημερινή συγκυρία υπάρχουν διαφορετικές παράμετροι όπως το γεγονός ότι υπάρχουν γονείς που πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο, ενώ την άνοιξη τα σχολεία ήταν κλειστά, αλλά και το ότι αρκετές επιχειρήσεις παραμένουν ανοιχτές.

Αυτό ακριβώς, το τελευταίο, συμβαίνει και με τα ΜΜΕ. Ενώ στο πρώτο lockdown τα κανάλια είχαν αδειάσει, τώρα είναι γεμάτα. Αν αναρωτιούνται λοιπόν οι Δημήτρης Οικονόμου και Μαρία Αναστασοπούλου στον ΣΚΑΪ (αλλά και άλλοι δημοσιογράφοι στα υπόλοιπα κανάλια), γιατί έχει τόσο κίνηση στους δρόμους αυτή τη φορά σε σχέση με την άνοιξη, ας αναρωτηθούν και γιατί στο πρώτο lockdown έκαναν εναλλάξ εκπομπή ενώ τώρα πηγαίνουν και οι δύο στο Φάληρο.

Να κοιτάμε τα δικά μας πρώτα και μετά να πούμε για τους άλλους...

Από τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη στο «Σ’ αγαπώ, μ’ αγαπάς»

▶ Πιστό στις επαναλήψεις το Mega προχθές, Δευτέρα, ξεκίνησε να προβάλλει ένα από τα σίριαλ του Χριστόφορου Παπακαλιάτη (δεν έχει σημασία ποιο, μια και όλα μοιάζουν και είναι και καλά) - στις 10 και 11 το βράδυ. Και από σήμερα, επαναφέρει στο πρόγραμμά του το γνωστό «Σ’ αγαπώ, μ’ αγαπάς» με τη Δήμητρα Παπαδόπουλου και τον Θοδωρή Αθερίδη (κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 22.00). Οι δυο τους, αν θυμάστε, «υποδύονται το ζευγάρι της διπλανής πόρτας που κατάφερε να γίνει θρύλος ταξιδεύοντάς μας μέσα στην περιπετειώδη ζούγκλα της καθημερινότητάς του». Δεν βαριέσαι...

Αντί για τις κινηματογραφικές αίθουσες κατευθείαν στην τηλεόραση

Ράσελ Κρόου, «Unhinged»

▶ Μια νέα υπηρεσία προστέθηκε στην on demand πλατφόρμα της COSMOTE TV και μας επιτρέπει να βλέπουμε ταινίες αμέσως μετά την έξοδό τους στις αίθουσες. Μπορούμε να τις νοικιάζουμε -με 4,90 ευρώ- από το Movies Club της συνδρομητικής τηλεόρασης. Εκεί, ας πούμε, βγήκε αυτή την εβδομάδα το θρίλερ «Εκρηξη θυμού» (Unhinged) με τον Ράσελ Κρόου (φωτ.). Αλλά εκεί θα βρείτε (θα το δω το Σαββατοκύριακο, με την Αραμπέλα από δίπλα) το ντοκιμαντέρ «Οι άγνωστοι Αθηναίοι» της Αγγελικής Αντωνίου για τα αδέσποτα σκυλάκια του κέντρου της Αθήνας.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Σε δημόσια διαβούλευση ο «μεγάλος αδελφός» στις μεταφορές

Το προσχέδιο διαχωρίζεται σε δύο κατηγορίες - Για την ψηφιακή παρακολούθηση της διακίνησης των αγαθών …