Πέντε επιλογές για την καραντίνα

Τα σινεμά της Ελλάδας είναι κλειστά μέχρι νεωτέρας - μας λείπουν, ανυπομονούμε να ξανανοίξουν, αλλά προς το παρόν βολευόμαστε με εναλλακτικές για το σπίτι. Παρακάτω πέντε επιλογές γι’ αυτήν την εβδομάδα: «Ο προδότης» του Μάρκο Μπελόκιο, ταινία βασισμένη στην πραγματική ιστορία του Τομάσο Μπουσέτα, πρωτοπαλίκαρου της Κόζα Νόστρα | ERTFLIX για την καραντίνα| Το #TIFF61 συνεχίζει τις δράσεις και τις online προβολές του ώς και την Κυριακή 15 Νοεμβρίου | Η StraDa Films φέρνει τον κατάλογό της online, χωρίς συνδρομή.


«Ο προδότης» του Μάρκο Μπελόκιο στο Premium VOD της Cosmote TV.
Η Cosmote TV αναβαθμίζει τις υπηρεσίες της - τώρα μπορούμε να νοικιάσουμε κινηματογραφικές ταινίες που βγήκαν πρόσφατα στις αίθουσες, μέσα από τη νέα επιλογή της υπηρεσίας Movies Club, σε αποκλειστική συνεργασία με τις εταιρείες διανομής Tanweer/Spentzos, Odeon και Rosebud.21.

Οι ταινίες θα είναι διαθέσιμες μέσω της υπηρεσίας Movies Club σε τιμή που ξεκινά από τα 4,90 ευρώ και οι συνδρομητές θα μπορούν να τις παρακολουθήσουν μέσα σε 48 ώρες.

Εδώ βρίσκουμε μία από τις ωραιότερες ταινίες της χρονιάς, τέλεια ευκαιρία για όσους δεν την πρόλαβαν στην αίθουσα: τον «Προδότη» του Μάρκο Μπελόκιο, με πρωταγωνιστή τον συναρπαστικό Πιερφραντσέσκο Φαβίνο και πρεμιέρα στο προηγούμενο Φεστιβάλ Κανών. Βασισμένος στην πραγματική ιστορία, ο Μπελόκιο καταγράφει την πορεία του Τομάσο Μπουσέτα, πρωτοπαλίκαρου της Κόζα Νόστρα που, το 1982, πληγωμένος και προδομένος από τον εσωτερικό πόλεμο της μαφίας, έγινε ο πρώτος καταδότης του ιταλικού οργανωμένου εγκλήματος. Η απόφασή του οδήγησε στη Δίκη Μάξι, τη μνημειώδη διαδικασία που ξεκίνησε το 1986 και ολοκληρώθηκε το 1992 στο Παλέρμο, όχι απλώς καταλήγοντας σε 475 καταδίκες, αλλά κι αποτελώντας την πρώτη φορά που οι λέξεις «Κόζα Νόστρα» ακούστηκαν σε επίσημο ιταλικό φορέα, μια και ώς τότε ολόκληρη η χώρα αρνούνταν την ύπαρξή της.

Η σκηνοθεσία του Μπελόκιο δεν είναι τίποτε λιγότερο από θυελλώδης: το πάθος και η μεγαλοπρέπεια μιας όπερας σμίγουν με το ταχύτατο μοντάζ και τα μικρά τεχνάσματα που καταγράφουν, λεπτό το λεπτό, έναν απύθμενο κυνισμό. Στα 80 χρόνια του, ο Μπελόκιο δεν έχει φόβο και δέος, έχει μόνο γνώση και ψυχραιμία, για να μεταφέρει τον δρόμο των παθών της Ιταλίας στο σήμερα - να κριτικάρει, με το γάντι, την Ιταλία του Σαλβίνι και της Λέγκας του Βορρά, της Ακροδεξιάς, του λαϊκισμού, της οικονομικής κρίσης, του αναπόσπαστου ρόλου της μαφίας στον κρατικό σχεδιασμό αλλά και στην καθημερινότητα.


Η StraDa Films φέρνει τον κατάλογό της online, χωρίς συνδρομή

Η εταιρεία διανομής έχει στο σεντούκι της σπουδαίες ευρωπαϊκές και ελληνικές ταινίες: από το «Ida» και το «Cold War» του Πάβελ Παβλικόφσκι, μέχρι το «Μια φανταστική γυναίκα» του Σεμπαστιάν Λέλιο. Στη νέα της πλατφόρμα, iplatforma.gr, τις βλέπουμε χωρίς συνδρομή, μόνο πληρώνοντας το αντίτιμο της καθεμιάς. Για αρχή (κι είναι καλή αρχή), οι διαθέσιμες ταινίες είναι η φιλμογραφία του Σύλλα Τζουμέρκα («Χώρα προέλευσης», «Εκρηξη» και το πολυταξιδεμένο στα διεθνή φεστιβάλ «Το θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών»), ο «Οίκτος» του Μπάμπη Μακρίδη και ο «Ψυχρός Πόλεμος» του Πάβελ Παβλικόφσκι.


61ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Το #TIFF61 συνεχίζει τις δράσεις και τις online προβολές του ώς και την Κυριακή 15 Νοεμβρίου στο filmfestival.gr. Ακόμα καλύτερα, σήμερα και αύριο μπορείτε να βιώσετε ό,τι πιο κοντινό σε φεστιβαλική συζήτηση επιτρέπουν οι ημέρες. Ως και το απόγευμα της Παρασκευής λειτουργεί το «Directors’ Corner», ζωντανά, στο κανάλι του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης στο YouTube (ή με αφετηρία στη σελίδα του στο Facebook). Εκεί, από τις 17.00 ώς τις 18.00, οι σκηνοθέτες των Διαγωνιστικών Τμημάτων «συναντιούνται» ζωντανά και κουβεντιάζουν για τις ταινίες τους, με συντονίστρια την Ελενα Χρηστοπούλου, ενώ οι θεατές έχουν δυνατότητα να υποβάλουν ερωτήσεις στους δημιουργούς.

Από ελληνικές συμμετοχές, σήμερα, Πέμπτη περιμένουμε τις Τζάνις Ραφαηλίδου («Kala Azar»), Ελπινίκη Βουτσά-Ρεντζεποπούλου («Ποιος, ποιος θα φαγωθεί») και Σόνια Λίζα Κέντερμαν («Ράφτης») και αύριο Παρασκευή τους Σιαμάκ Ετεμάντι («Pari»), Αγγελική Αντωνίου («Πράσινη θάλασσα»), Χρήστο Νίκου («Μήλα») και Βασίλη Παπαθεοχάρη («Η οδύσσεια του Βάση»).


Το «We are who we are» του Λούκα Γκουαντανίνο στο VodafoneTV

Ο πολυμήχανος Ιταλός σκηνοθέτης, μετά το «Να με φωνάζεις με τ’ όνομά σου» και το ριμέικ της «Suspiria», καταθέτει στην τηλεόραση, με παραγωγό την ΗΒΟ που στην Ελλάδα εκπροσωπείται από τη VodafoneTV, μια σειρά οκτώ επεισοδίων. Με αφετηρία δυο έφηβους που μεγαλώνουν σε μια αμερικανική βάση στην Ιταλία, ο Γκουαντανίνο κάνει τη δική του βουτιά στη σημερινή πολύ νέα γενιά, την ενέργεια, τις επιθυμίες και τους φραγμούς της, με τον χαρακτηριστικό, δικό του αισθησιασμό κι έναν παλμό που χτυπά δυνατά και γρήγορα.


ERTFLIX για την καραντίνα

Η online πλατφόρμα της ΕΡΤ, δυναμική και ενημερωμένη, δίνει στο κοινό τη δυνατότητα να παρακολουθεί τηλεοπτικό προϊόν, ταινίες και σειρές, ελληνικές και ξένες, απ’ οπουδήποτε, εντελώς δωρεάν. Με την καραντίνα στο προγραμματιστικό μυαλό, το ERTFLIX φέτος τον Νοέμβριο πρόσθεσε επιπλέον 30 νέους τίτλους στο περιεχόμενό του, από το εξαιρετικό «Το Χάρισμα» του Σαμ Ράιμι, με πρωταγωνιστές τους Κέιτ Μπλάνσετ, Κιάνου Ριβς και Χίλαρι Σουάνκ, και το «Searching for Neverland», το πολύκροτο ντοκιμαντέρ για τον Μάικλ Τζάκσον, μέχρι τον «Θάνατο του ιερού ελαφιού» του Γιώργου Λάνθιμου.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πιερρακάκης: Κάποιοι δεν μπορούν να διαχειριστούν την εσωτερική τους δυσπιστία

Αφού εξέφρασε την εμπιστοσύνη του ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει αυτό που πρέπει για την …