TOP 10 media: 10 πράγματα που είδαμε στα ΜΜΕ τις τελευταίες μέρες

▶ Κοίτα ρε που ξαφνικά ο ΣΚΑΪ διαφώνησε με τον Νίκο Χαρδαλιά

Ναι, διαφώνησε. Γιατί; Επειδή για πρώτη φορά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας έκανε συστάσεις και στους τηλεοπτικούς σταθμούς. Και θίχτηκε ο ΣΚΑΪ. Οσο ο Nick the Hard μαζί με τον Σωτήρη αναφέρονταν σε (όλες τις) άλλες «ανεύθυνες» κοινωνικές ομάδες (που ήταν με το «ναι» στο δημοψήφισμα) ήταν όλα καλά και ο ΣΚΑΪ υπερθεμάτιζε. Μόλις όμως αναφέρθηκε στα κανάλια, το πράγμα άλλαξε.

Τι ακριβώς είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς και εκνεύρισε τον ΣΚΑΪ; Ζήτησε τα κανάλια να εργάζονται με λιγότερους παρουσιαστές και καλεσμένους. «Η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε την ενόχληση των εργαζόμενων στα ΜΜΕ τόσο στον τομέα της ενημέρωσης όσο και της ψυχαγωγίας» η απάντηση του καναλιού στο site του. «Πως ο κ. Χαρδαλιάς κάνει υποδείξεις και συστάσεις, λες και γνωρίζει τις ανάγκες των τηλεοπτικών μέσων σε ανθρώπινο δυναμικό για να παραχθεί η αυξημένη λόγω των συνθηκών απαιτούμενη ενημέρωση, αλλά και η εναλλακτική ψυχαγωγία, για τους πολίτες που καλούνται να μείνουν μέσα στο σπίτι». Αλήθεια, η εναλλακτική ψυχαγωγία του ΣΚΑΪ είναι το «Big Brother»; Και η απαιτούμενη ενημέρωση που προσφέρει είναι οι ειδήσεις του; Γελάνε και τα τσιμέντα.

▶ Επίπεδο Στέφανος Κασιμάτης

Πρέπει να νιώθουν υπερήφανα τα «Νέα» που ενέταξαν στο δυναμικό τους τον Στέφανο Κασιμάτη. Είναι μεγάλη επιτυχία. Είναι εκείνος, αν θυμάστε, που βρέθηκε εκτός «Καθημερινής» μετά το άθλιο σχόλιο που έκανε εναντίον του Γιώργου Κατρούγκαλου. Για τις χαμένες μπούκλες του κ. Κατρούγκαλου που λόγω ενός προβλήματος υγείας είχε χάσει τα μαλλιά του. Αλλαξε εφημερίδα, δεν άλλαξε όμως και επίπεδο.

Ετσι, προ ημερών στα «Νέα» παρουσίασε μια φωτογραφία με έναν νεαρό εργαζόμενο από την άδεια από κόσμο και δουλειά Βαρβάκειο Αγορά, απελπισμένο προφανώς, να κρατάει σκυφτός το κεφάλι του. «Οι επαγγελματίες της περιοχής βλέπουν τους άδειους δρόμους και μάλλον ξυπνούν στη μνήμη τους οι εφιάλτες της χαμένης πασχαλινής περιόδου» έγραψε π.χ. η «Αυγή» για τη συγκλονιστική φωτογραφία της Τατιάνας Μπόλαρη από τη Eurokinissi. Πώς είδε το ενσταντανέ ο Στέφανος Κασιμάτης: Ετσι: «Ο σκεπτόμενος του Ροντέν, σε εκδοχή κεντρικής κρεαταγοράς, ή “το ευαίσθητο χασαπάκι». Το ευαίσθητο χασαπάκι!

«Εχοντας πάρει το μάθημά του, κοροϊδεύει πλέον μόνο άγνωστους ανθρώπους και όχι διασημότητες», πόσταρε στα social media o συνάδελφος Γιάννης Ανδρουλιδάκης.

▶ Η «Αυγή» και το εμβόλιο

Επικρίθηκε από κάποιους η «Αυγή» επειδή, είπαν, η εφημερίδα δεν έβαλε στην πρώτη της σελίδα την είδηση με την ανακοίνωση της Pfizer για το εμβόλιο. «Η Αυγή δεν βρήκε μία λέξη να γράψει για το εμβόλιο της Pfizer - Κάνει και κριτική στην κυβέρνηση!» έγραψε το iefimerida.gr. «Να υποθέσει κανείς ότι η “Αυγή” δεν έκρινε την είδηση σημαντική; ‘Η να υποθέσει κανείς ότι η ριζοσπαστική “έχει ποντάρει” στην πανδημία για να ρεφάρει από τη δημοσκοπική κατάρρευση;» έγραψε και ο αγαπημένος Μανόλης Καψής. «Κι όμως! Το εμβόλιο-ελπίδα για την ανθρωπότητα δεν... χώρεσε στο πρωτοσέλιδο της “Αυγής”» και το ευαίσθητο «Πρώτο Θέμα».

Η «Αυγή» δεν άφησε το θέμα να περάσει έτσι: «Δεν θα αναλωθούμε σε συζήτηση του τύπου “κάθε εφημερίδα ιεραρχεί τις ειδήσεις της” κ.λπ. Αυτά είναι αυτονόητα. Οσο δικαίωμα είχε η “Αυγή” να μη βάλει στην πρώτη σελίδα της το εμβόλιο, άλλο τόσο δικαίωμα είχαν η “Καθημερινή”, ή τα “Νέα” να μη βάλουν το φιάσκο της Ν. Κεραμέως με την τηλεεκπαίδευση. Φυσικά η κάθε εφημερίδα κρίνεται για τις επιλογές της. Αλλά αυτή η ξαφνική δίκη προθέσεων είναι εξωφρενική. Δηλαδή τι; Θα πρέπει να απολογηθούμε γιατί ιεραρχήσαμε τις παρεμβάσεις της Μενδώνη στο ΣτΕ πάνω από το εμβόλιο; ».

10 πράγματα που είδαμε στα ΜΜΕ τις τελευταίες μέρες

  • 1) Τον Δημήτρη Οικονόμου του ΣΚΑΪ να «ενοχλείται» από τη δήλωση του Αδώνιδος Γεωργιάδη για το άνοιγμα του τουρισμού το καλοκαίρι που έφερε και αύξηση των κρουσμάτων. «Μα το είπε, πώς δεν το είπε» έλεγε με ελεγχόμενο τόνο φωνής, ελεγχόμενο τόσο-όσο...
  • 2) Τον Αδωνι Γεωργιάδη για ένα ολόκληρο 36ωρο μετά την παραπάνω δήλωση να βγαίνει παντού και να διαψεύδει ότι το είπε. Κάποια στιγμή αναφωνήσαμε όλοι: «Δεν το είπες, εντάξει, σταμάτα πια».
  • 3) Τη «Δημοκρατία» να κυκλοφορεί με το ίδιο πρωτοσέλιδο με την «Αυγή».
  • 4) Τον Κώστα Παπαχλιμίντζο στην ΕΡΤ να συζητά με τη Δάφνη Κατσίμπα, ακτινολόγο, πρόεδρο της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης, και αναρωτιόσουν «μήπως τελικά ο Παπαχλιμίντζος δεν είναι δημοσιογράφος αλλά γιατρός και αντιδρά τόσο πολύ»;
  • 5) Τον Γιάννη Πρετεντέρη στο «Θέμα 104,6» να συζητά με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο και να μην μπορείς να ξεχωρίσεις ποιος από τους δύο είναι ο δημοσιογράφος και ποιος ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.
  • 6) Τη Ράνια Τζίμα στο δελτίο του Mega να περνάει πριονοκορδέλα το ένα βράδυ τον Στέλιο Πέτσα και το επόμενο τον Αδωνι Γεωργιάδη.
  • 7) Την ΠΟΕΣΥ να ζητά να ανακληθούν τέσσερις απολύσεις δημοσιογράφων στο Mega. Πληροφορίες μας θέλουν τον Βαγγέλη Μαρινάκη να εμφανίζεται τρομαγμένος μετά την ανακοίνωση του Σωματείου.
  • 8) Τη διευθύντρια του Δεύτερου Προγράμματος Μαρία Κοζάκου να μετατρέπει την πρωινή της, μουσική, εκπομπή στον σταθμό σε φιλοκυβερνητικό δίαυλο. Να βάζεις Δεύτερο και να ακούς πολιτικά σχόλια...
  • 9) Τον Λάκη Λαζόπουλο να δίνει μία καλή συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου στον ΑΝΤ1, τον Λάκη Λαζόπουλο που ομολογώ μου είναι ιδιαιτέρως συμπαθής.
  • 10) Τα ΜΜΕ και δημοσιογράφους να αποτελούν είτε λαγούς είτε τον αντίλαλο της κυβέρνησης (αλλά αυτό το βλέπουμε κάθε μέρα, όχι μόνο την τελευταία εβδομάδα).


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Παρατάσεις προθεσμιών καταβολής οφειλών και δόσεων ρυθμίσεων

ΥΠΕΘΟ και ΑΑΔΕ: Παρατάσεις προθεσμιών καταβολής λόγω ειδικής τραπεζικής αργίας Ενημερώνουμε τους φορολογουμένους ότι, βάσει …