Press Cafe: Ενα ΑΠΕ-ΜΠΕ εκ παραδρομής από μόνο του

Τι θαύμα έκανε πάλι χθες το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ; Παρουσίασε το πρωί την είδηση για τη συγκέντρωση του ΚΚΕ έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ κι έβαλε μία φωτογραφία αρχείου, από παλιότερη διαδήλωση του ΚΚΕ, στην οποία φαίνονταν διαδηλωτές χωρίς μάσκες, δίχως αποστάσεις, αγκαλιασμένοι όλοι στη σειρά. «Παράλειψη ή συνειδητή προπαγάνδα συκοφάντησης του συμβολικού αγωνιστικού εορτασμού του Πολυτεχνείου που “έσπασε” την κυβερνητική απαγόρευση, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας;» ρωτούσε, εύλογα, το 902.gr.

Αρκετές ώρες μετά τη δημοσίευση με την παραπλανητική φωτογραφία, το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (και αφού είχε εξαφανίσει την ανάρτηση) προσπάθησε κακήν-κακώς να τα μαζέψει βγάζοντας μια αστεία ανακοίνωση: «Θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι ουδεμία πρόθεση, σκοπιμότητα ή δόλος υπήρξε από την πλευρά του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Η ανάγκη για άμεση μετάδοση του γεγονότος οδήγησε στη χρησιμοποίηση εκ παραδρομής παλαιότερης φωτογραφίας που υπήρχε στο φωτογραφικό μας αρχείο».

Σου λέει, δεν είμαστε συκοφάντες, όχι, όχι, απλώς κάναμε βλακεία. «Ενοχος ή βλαξ;» που ρωτούσαν παλιότερα, με το ΑΠΕ-ΜΠΕ να δίνει την απάντηση.

▶ Πανηγυρίζει η ΕΡΤ για την επιτυχία της εκπαιδευτικής τηλεόρασης

Κοιτάξτε τι ακριβώς λέει η ΕΡΤ για την τηλεθέαση της ΕΡΤ2: «Πρωτόγνωρο ρεκόρ τηλεθέασης σημείωσε τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου η ΕΡΤ2 λόγω της εκπαιδευτικής τηλεόρασης του υπουργείου Παιδείας, που άρχισε να μεταδίδεται και πάλι στη δημόσια τηλεόραση από τις 9 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Nielsen, στη διάρκεια του τρίωρου συντονίστηκαν περισσότερα από 278.000 παιδιά, για να παρακολουθήσουν κάποιο από τα μαθήματα που μετέδωσε η εκπαιδευτική τηλεόραση του υπουργείου Παιδείας, ποσοστό που έφτασε στο 51,6% της τηλεθέασης στις ηλικίες 4-14 ετών».

Και δεν πανηγυρίζει μόνο για τους πιτσιρικάδες, αλλά και για τους μεγαλύτερους σε ηλικία τηλεθεατές: «Η ΕΡΤ2, στο χρονικό διάστημα 09.00-12.00, κατέγραψε μέση τηλεθέαση 10,5%, ποσοστό δηλαδή μεγαλύτερο ακόμη και από ψυχαγωγικές εκπομπές της ιδιωτικής τηλεόρασης που μεταδίδονται την ίδια ώρα».

Είναι η ίδια εκπαιδευτική τηλεόραση πάντως που έδειχνε έναν δάσκαλο να μαθαίνει στα παιδιά αριθμητική χρησιμοποιώντας τραπουλόχαρτα! Θα μάθουν αριθμητική και μαζί θα μάθουν και πόκα (ο Τάσος Παππάς υπερηφανεύεται πως ξέρει καλή πόκα). «Ο Γιωργάκης έχει κέντα στον άσο και ο Θανασάκης τρεις βαλέδες. Το παιχνίδι είναι κούκος μονός. Ποιο παιδάκι θα μας πει ποιος νικάει;» έγραψαν, εύστοχα, στο Twitter. Αλλη μία επιτυχία του υπουργείου Παιδείας.

▶ Αλμα στην ποιότητα ο Alpha με την Τατιάνα Στεφανίδου

«Ο Alpha καλωσορίζει την Τατιάνα Στεφανίδου στο δυναμικό του» ανέφερε η χθεσινή ανακοίνωση του καναλιού. «Με μακρά τηλεοπτική πορεία που μετράει χρόνια επιτυχίας, μεστή δημοσιογραφική εμπειρία, και τη μοναδική της ματιά, η Τατιάνα Στεφανίδου ενισχύει την ομάδα του Alpha στην ενημέρωση». Μοναδική ματιά λοιπόν η γνωστή Τατιάνα και μεστή δημοσιογραφική εμπειρία. Ο Alpha πραγματικά δεν έκανε ένα μικρό βήμα ποιότητας αλλά πέτυχε ολόκληρο άλμα ανεβαίνοντας κατευθείαν στην κορυφή. Πληροφορίες που ήθελαν την κ. Τατιάνα Στεφανίδου να έχει συμφωνήσει ήδη με το BBC, όπως καταλαβαίνετε, δεν επιβεβαιώνονται. Ηταν, απλώς, φήμες.

▶ Το Cosmote History δωρεάν στο YouTube

Φάση καραντίνας και το Cosmote History επαναλαμβάνει κάτι που έκανε με επιτυχία και την άνοιξη: θα δείχνει δωρεάν στο YouTube του καναλιού κάποια από τα προγράμματά του. Μέχρι και το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου, από τις 8 έως τη 1 κάθε βράδυ, προγραμμάτισε περισσότερες από 15 πρωτότυπες σειρές ντοκιμαντέρ και εκπομπές, «προσφέροντας τη δυνατότητα στο ελληνικό κοινό να παρακολουθεί, ελεύθερα, υψηλής ποιότητας παραγωγές για την ιστορία, τον πολιτισμό και τους τόπους της Ελλάδας, μέσα από ένα καθημερινό 5ωρο πρόγραμμα ζωντανής ροής, διαθέσιμο στο επίσημο κανάλι της Cosmote TV στο YouTube».

Ιδού μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα ντοκιμαντέρ του Νοεμβρίου - τον Δεκέμβριο θα ακολουθήσουν κι άλλα:

● «Ζευγάρια που έγραψαν ιστορία», που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Λένας Διβάνη, με θέμα την προσωπική, αλλά και δημόσια ζωή εμβληματικών ζευγαριών της νεότερης Ελλάδας (23.00).
● «Οι θρύλοι των γηπέδων», όπου σκιαγραφούνται η ζωή και η καριέρα μεγάλων Ελλήνων ποδοσφαιριστών, όπως o Μίμης Δομάζος, ο Γιώργος Σιδέρης, ο Κώστας Νεστορίδης, κ.ά. (24.00).
● «Η Μηχανή του Χρόνου» που, μέσα από τη δημοσιογραφική έρευνα του Χρίστου Βασιλόπουλου, παρουσιάζει γεγονότα που καθόρισαν την Ιστορία της Ελλάδας (21.00).
● «Η μέρα που τελείωσε ο πόλεμος», που ζωντανεύει πραγματικές ιστορίες ανθρώπων από όλο τον κόσμο, οι οποίοι έζησαν τα γεγονότα του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου (από 20/11, στις 22.00).
● «Ο Μεγάλος Πόλεμος - Μακεδονικό Μέτωπο (1915-1918)», που βασίζεται στην έρευνα σπουδαίων Ελλήνων και διεθνών επιστημόνων και καταγράφει το χρονικό του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου και την εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτόν (από 25/11, στις 23.00).

▶ Τα διαμαντάκια του αρχείου της ΕΡΤ

Ακόμα ένας θησαυρός από την παλιά ΕΡΤ ψηφιοποιήθηκε και ανέβηκε στο site της, στο Αρχείο της. Πρόκειται για ένα ντοκουμέντο που παρουσιάζει την ιστορία του ραδιοφωνικού σταθμού του Πολυτεχνείου και το οποίο προβλήθηκε στις 17 Νοεμβρίου 1984. Δηλαδή 36 χρόνια πίσω! Περιλαμβάνονται πλάνα από τους χώρους όπου στεγάστηκε ο ραδιοσταθμός κατά τη διάρκεια των γεγονότων της εξέγερσης το 1973, περιγράφονται οι διαδικασίες για την οργάνωση και λειτουργία του σταθμού και του πομπού, αλλά και τα μέτρα ασφάλειας που είχαν λάβει οι φοιτητές για να εξασφαλίσουν την αδιάκοπη εκπομπή του. Αξίζει, το είδα και αξίζει πραγματικά.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Ο δρόμος για αμφισβήτηση των τεκμηρίων

Με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή καθορίστηκε ο τύπος και το περιεχόμενο του …