Βρούτσης σε ΣΚΑΪ: Τι ισχύει για συντάξεις, προσωρινές συντάξεις, αναδρομικά, δώρο Χριστουγέννων

Να καταθέσουν την αίτηση τους και τα δικαιολογητικά που ζητούνται κάλεσε μέσω του ΣΚΑΪ ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, τους κληρονόμους των συνταξιούχων που έχουν αποβιώσει, και δικαιούνταν αναδρομικά για την περίοδο Ιουνίου 2015 - Μαΐου 2016. Τόνισε πως ήδη 15 χιλιάδες δικαιούχοι έχουν υποβάλει αίτηση. 

Ο κ. Βρούτσης κάλεσε τους δικαιούχους που δεν έχουν συγκεντρώσει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, να καταθέσουν το συντομότερο την αίτηση τους και ας καταθέσουν τα δικαιολογητικά μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου. Ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να χάσουν τα χρήματα που δικαιούνται. 

O υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι το Νοέμβριο θα πληρωθούν οι προσωρινές συντάξεις, αυξημένες στο 70 και στο 80%, ενώ επισήμανε ότι θα καταβληθούν και τα αναδρομικά των προσωρινών συντάξεων.

Εξήγησε ότι μαζί με τις κύριες και αναδρομικές συντάξεις, ή με εμβόλιμη πληρωμή μέσα στον μήνα, θα καταβληθούν τα αναδρομικά στους περίπου 50 χιλιάδες συνταξιούχους που δεν τα πήραν στην προηγούμενη πληρωμή. 

Σχετικά με το δώρο Χριστουγέννων, διευκρίνισε ότι μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου - και σε κάθε περίπτωση μέχρι το τέλος του έτους - θα πληρώσει και το κράτος απευθείας στους δικαιούχους το μέρος από το δώρο που του αναλογεί να καταβάλει.

Τέλος, ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι δε θα μειωθεί κανένα επίδομα ανεργίας το 2021. 
 

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Νέα Αριστερά: Προκλητικός, υποκριτής, κυνικός ο κ. Καραμανλής

Το σχόλιό της για την ομιλία του Κώστα Καραμανλή στην Βουλή "Προκλητικός, υποκριτής και κυνικός", αναφέρει …