Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ εξελέγη η Μαριέττα Γιαννάκου

Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ εξελέγη η επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας, Μαριέττα Γιαννάκου, κατά την ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε πριν από την ολοκλήρωση των εργασιών της 66ης Ετήσιας Συνόδου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης, για την εκλογή νέου προεδρείου. Είναι η πρώτη φορά που Έλληνας βουλευτής αναδεικνύεται στο αξίωμα αυτό. Επίσης, ο Ανδρέας Λοβέρδος, μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας, εξελέγη αντιπρόεδρος της υ ποεπιτροπής για τις Μελλοντικές Δυνατότητες Ασφάλειας και Άμυνας της Συμμαχίας.

Αμέσως μετά την εκλογή της, η κ. Γιαννάκου, αφού συνεχάρη τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης Gerald Connolly, από τις ΗΠΑ, αλλά και τον απερχόμενο Πρόεδρο Attila Mesterhazy, από την Ουγγαρία, δήλωσε: «Πιστεύω ότι θα εργαστούμε με βάση την προσδοκία που έχουμε για τη Συμμαχία, για το ΝΑΤΟ 2030, βάσει των τριών στόχων που έχουν τεθεί από τον Γενικό Γραμματέα, κ. Stoltenberg, δηλαδή μια ισχυρή στρατιωτικά Συμμαχία, με ενίσχυση του πολιτικού χαρακτήρα της και του παγκόσμιου ρόλου της. Τα κριτήρια αυτά θεωρώ ότι θα μας καθοδηγήσουν στην εργασία μας μελλοντικά και στο πλαίσιο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ άνδρες και γυναίκες θα δουλέψουμε προκειμένου να ικανοποιηθούν οι τρεις αυτοί στόχοι».

Νωρίτερα, απευθύνθηκε στα μέλη της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ κ. Jens Stoltenberg, ο οποίος αναφέρθηκε αναλυτικά στους τρεις στόχους της Συμμαχίας για το 2030 και απάντησε σε ερωτήσεις βουλευτών. Αναφερόμενος στον ρόλο του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Μεσόγειο μίλησε για «τη δημιουργία ενός μηχανισμού αποφυγής συγκρούσεων και αποσυμπίεσης, που μπορεί να προλάβει επικίνδυνα ατυχήματα στην περιοχή και να δημιουργήσει την ευκαιρία για πολιτικές συζητήσεις και διπλωματικές λύσεις». «Δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι αυτά που μας ενώνουν είναι ισχυρότερα από αυτά που μας χωρίζουν, ότι τελικά είμαστε σύμμαχοι του ΝΑΤΟ, δεσμευμένοι στην κύρια αποστολή τους, να προστατεύουν και να αμύνονται ο ένας για τον άλλο» σημείωσε, τονίζοντας πως «είμαστε πιο ισχυροί όταν είμαστε ενωμένοι».

Η φετινή Σύνοδος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ υιοθέτησε σειρά Ψηφισμάτων με τα ακόλουθα θέματα:

1. Μια Διατλαντική στρατηγική για την Κίνα.

2. Συνέχεια της εφαρμογής του Ψηφίσματος 1325 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τις Γυναίκες, την Ειρήνη και την Ασφάλεια.

3. Οικονομική ανθεκτικότητα και πανδημία.

4. Αμυντική καινοτομία.

5. Διατήρηση των επενδύσεων στον τομέα της Άμυνας μετά την πανδημία Covid-19.

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Δικαστικοί υπάλληλοι. Διακοπές εργασιών έως 21.3.2024

Δικαστικοί υπάλληλοι. Διακοπές εργασιών ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας συνεχίζει τις κινητοποιήσεις απαιτώντας να …