Δραματικές μειώσεις στις κύριες συντάξεις φέρνει το Μνημόνιο της Επιτροπής Πισσαρίδη!!

Στη δεύτερη θέση της η Επιτροπή επαναφέρει την πάγια θέση τής τρόικας για κατάργηση ή μείωση της εθνικής σύνταξης και τη χορήγηση ΜΟΝΟ της ανταποδοτικής σύνταξης, ανάλογα δηλαδή μόνο με τις εισφορές!

Οι μεγάλες ανατροπές στο Ασφαλιστικό, η “ΑΠΟκοινωνικοποίηση” της κύριας σύνταξης με την κατάργηση του εθνικού τμήματος και η “ιδιωτικοποίηση” της επικουρικής σύνταξης “με τον κουμπαρά” των “ασφαλισμένων-επενδυτών” περιλαμβάνονται στη δεύτερη θέση τού Μνημονίου Πισσαρίδη, που έχει ως εξής:

“Ενίσχυση της αναλογικότητας και διαφάνειας του δημόσιου διανεμητικού πρώτου πυλώνα Κοινωνικής Ασφάλισης και ταυτόχρονα ανάπτυξη ενός δεύτερου και τρίτου πυλώνα με κίνητρα για ιδιωτικές αποταμιεύσεις. Μετάβαση από διανεμητικό σε κεφαλαιοποιητικό σύστημα επικουρικής σύνταξης με άμεση εφαρμογή για όσους εισέρχονται στην αγορά εργασίας και εθενολοντικά για όσους άλλους εργαζόμενους το επιθυμούν”.

Η ΕΝΥΠΕΚΚ καλεί την κυβέρνηση να απορρίψει τις ΑΝΤΙσυνταξιοδοτικές προτάσεις του Μνημονίου Πισσαρίδη και να επιστρέψει στους συνταξιούχους τμήμα από τα 100 δις ευρώ που τους πήραν όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις, με πρόσχημα τη διάσωση και τη βιωσιμότητα του Ασφαλιστικού.

 


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Δικαστικοί υπάλληλοι. Διακοπές εργασιών έως 21.3.2024

Δικαστικοί υπάλληλοι. Διακοπές εργασιών ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας συνεχίζει τις κινητοποιήσεις απαιτώντας να …