Ηράκλειο: Λειτουργία Σταθμού Αιμοδοσίας στην πλατεία Ελευθερίας

Σταθμός Αιμοδοσίας στην πλατεία Ελευθερίας

Σταθμός Αιμοδοσίας στην πλατεία Ελευθερίας στο κέντρο του Ηράκλειο λειτουργεί από την Τρίτη το πρωΐ.

Οι εθελοντές αιμοδότες, οι οποίοι δικαιολογημένα διστάζουν να μεταβούν στα νοσοκομεία λόγω του 2ου κύματος επιδημίας του κορονοϊού, μπορούν από την Τρίτη 24 Νοεμβρίου να δίνουν αίμα εκτός νοσοκομείου.

Ο σταθμός θα λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως Σάββατο με ωράριο 9:30 π.μ. - 2:00μ.μ. και τα απογεύματα της γενικής εφημερίας του ΠΑΓΝΗ με ωράριο 5:30 – 8:00μ.μ. Για ραντεβού στο τηλέφωνο ­­­­­­­­­­­­­­­­2813-400252 από Δευτέρα έως Παρασκευή ώρες 8:30 το πρωί έως 16:30 το απόγευμα.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης δίνοντας δημόσια τα συγχαρητήρια του στα στελέχη των τμημάτων αιμοδοσίας Βενιζελείου και ΠΑΓΝΗ ανέφερε: «Η Περιφέρεια Κρήτης, σε συνέχεια της προσπάθειας που ξεκίνησε τους προηγούμενους μήνες, στη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας, ανταποκρίνεται και σήμερα στο κάλεσμα των Τμημάτων Αιμοδοσίας του ΠΑΓΝΗ και του Βενιζέλειου Νοσοκομείου για τη δημιουργία ενός σταθμού αιμοδοσίας στο κέντρο του Ηρακλείου. Σε συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου ξεκινά η λειτουργία του σταθμού, εξασφαλίζοντας άμεση και ασφαλή πρόσβαση σε όλους τους εθελοντές αιμοδότες. Ιδιαίτερα αυτές τις κρίσιμες ημέρες για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, η εξασφάλιση της επάρκειας αίματος είναι καθοριστικής σημασίας. Ως Περιφέρεια Κρήτης, απευθύνουμε κάλεσμα εθελοντικής προσφοράς στους αιμοδότες της Κρήτης, ευχαριστώντας τους για την προσφορά και την φιλανθρωπία τους».

Ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός τόνισε, ότι, «η μονάδα αιμοδοσίας στην Πλατεία Ελευθερίας, σε συνεργασία  της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Ηρακλείου και των δυο νοσοκομείων της πόλης, είναι μια σημαντική πρωτοβουλία, διότι δίνει τη δυνατότητα στους δημότες να συνεχίσουν να είναι αιμοδότες, χωρίς να χρειάζεται να πάνε  στο νοσοκομείο, σε μια τόσο δύσκολη περίοδο.  Η προσφορά αίματος είναι προσφορά ζωής και πρέπει να συνεχιστεί ακόμα και σε συνθήκες πανδημίας».

Οι Διευθύντριες των τμημάτων Αιμοδοσίας Ευαγγελία Λυδάκη και Κατερίνα Σφυριδάκη με κοινή τους δήλωση επεσήμαναν: «στο αίτημά μας για δημιουργία δομής στο κέντρο του Ηρακλείου για δωρεά αίματος, ώστε οι εθελοντές αιμοδότες να μην είναι αναγκασμένοι να προσέρχονται στο νοσοκομείο, η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Ηρακλείου ανταποκρίθηκαν άμεσα και αποτελεσματικά με τη δημιουργία του Σταθμού Αιμοδοσίας στην Πλατεία Ελευθερίας, η οποία είναι ένα «δώρο» προς τους υγιείς εθελοντές Ηρακλειώτες πολίτες, καθώς τους προσφέρει έναν ασφαλή τρόπο δωρεάς αίματος στο κέντρο του Ηρακλείου. Ο χώρος έχει απολυμανθεί και τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ. Στις κρίσιμες αυτές ώρες πρέπει να δείξουμε όλοι ψυχραιμία, υπευθυνότητα και κυρίως αλληλεγγύη. Εκτός από τους ασθενείς, που αυτή τη στιγμή νοσούν από τον COVID-19, υπάρχουν και δεκάδες παιδιά και ενήλικες, που δίνουν μάχη για τη ζωή τους στο νοσοκομείο και χρειάζονται καθημερινά αίμα. Γι’ αυτό η δωρεά αίματος ειδικά τώρα είναι δωρεά ζωής».


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Πρωτιά και με διαφορά για τον Γ. Αυτιά (ΝΔ)

Ποιοι προηγούνται στις προτιμήσεις των πολιτών ενόψει των ευρωεκλογών -  Η διαφορά μεταξύ ΝΔ - …