Covid-19: Παγκόσμιες και πανευρωπαϊκές αρνητικές πρωτιές κατακτά η Ελλάδα

EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Μετά την επιβεβαίωση από τους Financial Times της σχεδόν παγκόσμιας αρνητικής πρωτιάς της χώρας μας σε θανάτους από τον νέο κορονοϊό, την Κυριακή ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης αποκάλυψε ένα νέο πανευρωπαϊκό ρεκόρ που κατέγραψε η Ελλάδα και συγκεκριμένα η Θεσσαλονίκη, πριν από λίγες ημέρες.

Σε δηλώσεις στον Σκάι, ο Νικόλαος Καπράβελος είπε χαρακτηριστικά: «Το 24ωρο της 25ης Νοέμβρη η Θεσσαλονίκη κατέγραψε πρωτιά με μεγαλύτερο αριθμό θανάτων ανά 1 εκατομμύριο πληθυσμό σε όλη την Ευρώπη».

Το Σάββατο, οι Financial Times είχαν επιβεβαιώσει την αρνητική πρωτιά της Ελλάδας σε νέους θανάτους λόγω κορονοϊού ανά 100.000 κατοίκους. Συγκεκριμένα, η Ελλάδα από τις 24 Νοεμβρίου πέρασε τις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Μεγάλη Βρετανία στο μέσο όρο νέων θανάτων από κορονοϊό ανά 100.000 κατοίκους.

Financial Times

Όπως φαίνεται στο γράφημα των FT, στις 24 Νοεμβρίου ήταν η τελευταία ημέρα όπου ο μέσος όρος θανάτων από νέο κορονοϊό στη χώρα μας ήταν ίσος με εκείνον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ από την προηγούμενη Τρίτη η καμπύλη νέων θανάτων της Ελλάδας ανά 100.000 πληθυσμού είναι σχεδόν κατακόρυφη, παρά τη μείωση των κρουσμάτων που καταγράφεται σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, η οποία δεν φαίνεται να συμβαδίζει με τον αριθμό των ασθενών που χάνουν τη ζωή τους.

 


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κοινή επίσκεψη Μητσοτάκη - Ιερώνυμου την Παρασκευή στην Θήβα

Οι δυο τους αναμένεται να επισκεφθούν την ερχόμενη Παρασκευή 26 Απριλίου τη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων …