Η έδρα της Νάπολι παίρνει κι επισήμως το όνομα του Ντιέγκο Μαραντόνα

Στη Νάπολι πέρασε τα καλύτερα χρόνια της καριέρας του, άλλαξε την ιστορία του συλλόγου και του ιταλικού ποδοσφαιρικού Νότου και πήρε σπίτι του την ταμπέλα του καλύτερου ποδοσφαιριστή στον πλανήτη.

Το όνομά του θα φέρει από εδώ και στο εξής το γήπεδο όπου ο θρύλος του ποδοσφαίρου μεγαλούργησε και δοξάστηκε όσο κανείς άλλος.

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα πέθανε την περασμένη εβδομάδα σε ηλικία 60 ετών σκορπώντας θλίψη στον ποδοσφαιρικό πλανήτη, όμως ο θρήνος ήταν ανείπωτος σε δύο μέρη. Στην πατρίδα του Αργεντινή και στην Νάπολη του ιταλικού Νότου.

Alessandro Garofalo/LaPresse via AP

Έτσι οι δημοτικές αρχές της πόλης έκαναν πράξη κι επισήμως αυτό που είχαν ανακοινώσει από την προηγούμενη εβδομάδα και πλέον το ιστορικό «Σαν Πάολο» μετονομάζεται σε «Γήπεδο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα

«Ήμουν σε συζητήσεις με τις τοπικές αρχές για το θέμα εδώ και 17 χρόνια, πάντα ζητούσα να μετονομαστεί το γήπεδο» δήλωσε ο πρόεδρος της Νάπολι, Αουρέλιο ντε Λαουρέντις συμπληρώνοντας «εάν για λόγους παράδοσης πρέπει να το αποκαλούμε και “Σαν Πάολο” και “Μαραντόνα” ας γίνει και έτσι. Δεν θα αλλάξει κάτι. Ακόμη και εάν χτίζαμε νέο γήπεδο, πάλι “Μαραντόνα” θα το ονομάζαμε».

Σήμερα το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε το ψήφισμα του δημάρχου της πόλης Λουίτζι ντε Μαγκίστρις.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Γεωργιάδης στον ΣΚΑΪ: Ο Βελόπουλος προτρέπει σε βία τους πιστούς - Στην περίπτωση Καλλιάνου το ΕΣΥ λειτούργησε όπως έπρεπε

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε πολιτικά και ποινικά υπεύθυνο τον Κ. Βελόπουλο εάν υπάρξουν επεισόδια …