Οργή στην Αλβανία για τη δολοφονία 25χρονου από την αστυνομία

Θύελλα αντιδράσεων στη γειτονική χώρα για τη δολοφονία του 25χρονου Κλοντιάν Ράσα από αστυνομικό χθες κοντά στο σπίτι του, επειδή παραβίασε την καραντίνα και «δεν σταμάτησε όταν του φώναξαν να σταματήσει».

Οι επικριτές ζητούν την παραίτηση του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, ο οποίος βρίσκεται στις ΗΠΑ όπου συναντήθηκε με αξιωματούχους της Pfizer στο πλαίσιο της διαδικασίας εμβολιασμού στην Αλβανία.

Συγκρούσεις ξέσπασαν χθες, όταν εκατοντάδες πολίτες βγήκαν στους δρόμους κι έστησαν οδοφράγματα, αψηφώντας την κυβερνητική απαγόρευση για δημόσιες συναθροίσεις ανταποκρινόμενοι σε κάλεσμα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Το οργισμένο πλήθος μπήκε στην πλατεία Σκεντέρμπεϊ των Τιράνων και έβαλε φωτιά στο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες κατά των αστυνομικών, του Υπουργείου Εσωτερικών, του Δημαρχείου των Τιράνων και άλλων κυβερνητικών κτιρίων.

Επιχείρησαν επίσης να μπουν στο κτίριο του Υπουργείου και στο κυβερνητικό συγκρότημα που περιλαμβάνει το γραφείο του πρωθυπουργού, με την αστυνομία να προχωρά στη ρίψη δακρυγόνων για να τους διαλύσει.

Σύμφωνα με το Associated Press, ο αξιωματικός τέθηκε υπό κράτηση και ερευνάται για τον πιθανό ρόλο του στη δολοφονία.

Τοπικών μέσα μεταδίδουν ότι τραυματίστηκαν επίσης ένας διαδηλωτής και ένας δημοσιογράφος. Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι εννέα αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, ενώ καταστράφηκαν αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στην περιοχή.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών υποστήριξε ότι η αστυνομία διερευνά το περιστατικό κι εξέφρασε επίσης την πεποίθησή του ότι «τα αρμόδια νομικά όργανα θα ολοκληρώσουν γρήγορα, με ακρίβεια και άμεσα την έρευνα».

«Το απαράδεκτο επεισόδιο της δολοφονίας ενός πολίτη από έναν αστυνομικό ... δεν μπορεί να αξιοποιηθεί ως πρόσχημα για την άσκηση τυφλής βίας» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία που απεύθυνε έκκληση στους πολίτες. 


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κορονοϊός, γρίπη, ιός RSV, ενημέρωση ΕΟΔΥ Πέμπτη 28.3.2024

Κορονοϊός, γρίπη, ιός RSV, ενημέρωση ΕΟΔΥ. Ενιαία έκθεση ΕΟΔΥ Πέμπτη 28.3.2024   Ο ΕΟΔΥ προέβη …