Συρίγος σε ΣΚΑΪ: Η Γερμανία είπε στην Τουρκία «Εγώ είμαι εδώ για εσένα»

Για την στάση του Βερολίνου έναντι της Άγκυρας και τον ρόλο που επιθυμεί να παίξει η γερμανική πλευρά ως  “διαμεσολαβητής” της Δύσης με την Τουρκία, μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου Άγγελος Συρίγος.

«Το μήνυμα που πέρασε η Γερμανία προς την Τουρκία είναι “εγώ είμαι εδώ για εσένα”. Και αυτό ήθελε να περάσει», σημείωσε ο καθηγητής.

Εξήγησε ότι πρόκειται για για μια στρατηγική κίνηση από την πλευρά του Βερολίνου, καθώς μπορεί η ΕΕ να μην έχει στρατηγική για το ζήτημα της Άγκυρας αλλά η Γερμανία έχει.

«Θέλει να είναι ο διαμεσολαβητής της Τουρκίας προς τη Δύση. Βλέπει ότι υπάρχει ένα κενό αυτή τη στιγμή. Η Γαλλία και η Αμερική είναι απέναντι. Η Βρετανία ασχολείται με το Brexit. Η Γερμανία έχει βρει το “κενό” για να είναι ο προνομιακός συνομιλητής της Τουρκίας με τη Δύση», σύμφωνα με τον κ. Συρίγο.

Εξήγησε ότι η μόνη κύρωση η οποία θα μπορούσε να «πονέσει» άμεσα την Τουρκία είναι το εμπάργκο όπλων και γι’ αυτό η ελληνική πλευρά επιμένει να υπάρξει καθώς είναι και θέμα ηθικό για τις ευρωπαϊκές χώρες.

Θύμισε ότι η Γαλλία το 2014 είχε ακυρώσει την πώληση δύο έτοιμων πλοίων στην Ρωσία, επιστρέφοντας μάλιστα και την προκαταβολή που είχε λάβει, λόγω των εξελίξεων στην Κρυμαία. Επιπλέον, η Γερμανία το προηγούμενο έτος δεν πούλησε στην Τουρκία μηχανές για τα νέα τεθωρακισμένα altay. Ο Καναδάς, μόλις διαπίστωσε ότι οπλικά του συστήματα χρησιμοποιήθηκαν σε drones στην επίθεση κατά των Αρμενίων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, διέκοψε την εξαγωγή τους.

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Νέα Αριστερά: Προκλητικός, υποκριτής, κυνικός ο κ. Καραμανλής

Το σχόλιό της για την ομιλία του Κώστα Καραμανλή στην Βουλή "Προκλητικός, υποκριτής και κυνικός", αναφέρει …