Πεινάμε! Διαμαρτυρία εργαζομένων της εστίασης στο Μαξίμου-Προσαγωγές από την αστυνομία

Τα περιοριστικά μέτρα έχουν οδηγήσει σε απόγνωση τον κλάδο της εστίασης με τους εργαζόμενους να βιώνουν από πρώτο χέρι τις συνέπειες της υγειονομικής κρίσης.

Διαμαρτυρία έξω από το Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποίησαν εργαζόμενοι στην εστίαση με την αστυνομία να προχωρά σε προσαγωγές παρ’ ότι η συγκέντρωση ήταν από τρία άτομα και είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. «Πεινάμε» έγραφε το πανό που σήκωσαν.

«Προχωρήσαμε σε μια αιφνιδιαστική κίνηση. Μας έχουν προσαγάγει. Μας πάνε στο τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων. Τηρήσαμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα του lockdown. Πήγαμε τρεις εκλεγμένοι, θεσμικοί του κλάδου της εστίασης για να ανοίξουμε ένα πανό. Εχουμε τις άδειες μετακίνησης, δεν ήθελαν να τις δουν οι κύριοι αστυνομικοί και μας πάνε στο τμήμα» είπε στο Open TV ο Γιώργος Χότζογλου, πρόεδρος Εργαζομένων Τουρισμού κι Επισιτισμού.

Όπως εξήγησε ο κ. Χοτζόγλου ήταν μια συμβολική κίνηση. «Σταθήκαμε απέναντι από το Μέγαρο Μαξίμου, σηκώσαμε ένα πανό, είπαμε στον επικεφαλής της Αστυνομίας ότι θα μείνουμε 10 λεπτά και θα αποχωρήσουμε και μας πάνε στο τμήμα» ανέφερε.

ΚΙΝ.ΑΛΛ.: Συλλήψεις και καταστολή το χριστουγεννιάτικο δώρο Μητσοτάκη στους εργαζόμενους που πεινάνε

Για συλλήψεις συνδικαλιστών καταγγέλλει την κυβέρνηση το Κίνημα Αλλαγής.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση: «Συλλήψεις και καταστολή είναι το χριστουγεννιάτικο δώρο του κ. Μητσοτάκη, σε εργαζομένους που φωνάζουν “πεινάμε”. Το χριστουγεννιάτικο τραπέζι φέτος θα είναι άδειο για 85.000 εποχιακά εργαζόμενους στον Τουρισμό που μένουν χωρίς κανένα επίδομα, χωρίς καμία στήριξη από την κυβέρνηση».

«Και όταν οι εκπρόσωποι τους διαμαρτύρονται, συλλαμβάνονται και καταλήγουν στο αστυνομικό τμήμα. Όπως έγινε σήμερα με τους Πρόεδρο και Γραμματέα Ομοσπονδίας Επισιτισμού -Τουρισμού Γ. Χότζογλου και Π. Κούκο και τον Γραμματέα του ΕΚΑ Κ. Κουλουρη. Μην τυχόν και διαταράξουν την νιρβάνα του Μαξίμου».

Ένα ακόμη βήμα στον κατήφορο του αυταρχισμού και της αναλγησίας της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας», καταλήγει η ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής.

Πεινάμε, πόσο πιο απλά να το πούμε;

Άλλη μια κραυγή αγωνίας από τους εργαζόμενους στην εστίαση και τον τουρισμό που ετοιμάζονται να περάσουν τις γιορτές χωρίς ούτε καν τα βασικά και φυσικά χωρίς καμία κρατική στήριξη.

«Δυστυχώς έχουμε φτάσει 14/12/20220 και όλα αυτά που λέγαμε μήνες τώρα πως θα συμβούν τα βλέπουμε μπροστά μας.

 

  • Οι συνάδελφοι που έπαιρναν αναστολή σύμβασης και αποζημίωση ειδικού σκοπού 534 ευρώ μέχρι τον Οκτώβριο, τώρα θα πάρουν 400 ευρώ επίδομα ανεργίας μετά τις γιορτές, γιατί ο ΟΑΕΔ δεν προλαβαίνει.
  • Οι συνάδελφοι στην εστίαση που δουλεύουν εποχικά, όσοι κατάφεραν να πάρουν το έκτακτο επίδομα ανεργίας έχουν να δουν εισόδημα από τον Αύγουστο, αφού το εν λόγω επίδομα δεν παρατάθηκε γιατί ήταν έκτακτο.
  • Οι συνάδελφοι στον επισιτισμό που δεν είχαν τις προϋποθέσεις για το έκτακτο αυτό επίδομα δεν έχουν πάρει ούτε ευρώ από τον Μάρτιο του 2020.
  • Οι συνάδελφοι που δουλεύουν στα νυκτερινά κέντρα διασκέδασης δεν έχουν μπει σε καμία ρύθμιση και δεν έχουνε εισόδημα επίσης από τον Μάρτιο.
  • Οι συνάδελφοι που δουλεύουν σε εποχικές χειμερινές επιχειρήσεις οι οποίες φέτος δεν θα ανοίξουν, δεν έχουν δικαίωμα μονομερούς αναστολής σύμβασης (534 €), ενώ δεν μπορούν να μπουν και στο ταμείο ανεργίας αφού δεν έχουν ένσημα.

Όλες λοιπόν οι παραπάνω κατηγορείς εργαζομένων θα κάνουν Χριστούγεννα, εν μέσω πανδημίας, χωρίς την παραμικρή στήριξη από το Κράτος.

Συγχαρητήρια κύριοι της κυβέρνησης. Έν έτει 2020 μας κάνατε να πεινάμε!»


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Παρατάσεις προθεσμιών καταβολής οφειλών και δόσεων ρυθμίσεων

ΥΠΕΘΟ και ΑΑΔΕ: Παρατάσεις προθεσμιών καταβολής λόγω ειδικής τραπεζικής αργίας Ενημερώνουμε τους φορολογουμένους ότι, βάσει …