Γαλλία: Πολυήμερη απεργία της «General Electric» ενάντια σε εκατοντάδες απολύσεις

Στην 4η βδομάδα των απεργιακών τους κινητοποιήσεων μπήκαν οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια της «General Electric» σε Βιλερμπάν και Σεν – Πριστ (στα προάστια της Λιόν), αντιδρώντας στο σχέδιο αναδιάρθρωσης που προωθεί η διοίκηση του ομίλου δρομολογώντας την απόλυση άνω των 600 εργαζομένων σε όλη τη χώρα.

Συγκεκριμένα, το αρχικό σχέδιο προέβλεπε την «απομάκρυνση» των 634 από τους 1.989 υπαλλήλους της «Grid Solutions France» (θυγατρική της «General Electric» στη Γαλλία). Από αυτές, οι 350 απολύσεις αφορούν τις συγκεκριμένες μονάδες στα περίχωρα της Λιόν.

Τα συνδικάτα τονίζουν ότι από το 2015, όταν η «General Electric» εξαγόρασε τη (σχεδόν εξολοκλήρου γαλλική) «Alstom» έχουν χαθεί 3.000 θέσεις εργασίας στη Γαλλία. Καταγγέλλουν μάλιστα ότι όταν είχε ανακοινωθεί με τυμπανοκρουσίες η εξαγορά, οι εκπρόσωποι της εταιρείας και της κυβέρνησης υπόσχονταν αύξηση των θέσεων εργασίας κατά 1.000! Η πραγματικότητα όμως αποκάλυψε και σε αυτούς ότι οι θέσεις και οι συνθήκες εργασίας καθορίζονται όχι από υποσχέσεις (αληθινές ή όχι) αλλά από τους νόμους της αγοράς και της ανταγωνιστικότητας, δηλαδή από το πόσο μεγαλύτερο κέρδος διασφαλίζει ο κάθε όμιλος ή και πόσο πολύ μειώνεται το κέρδος του κάθε αντιπάλου του.

Από τη μεριά τους οι εργαζόμενοι του ομίλου στις δύο αυτές περιοχές συνεχίζουν αγωνιστικά την προσπάθεια για διατήρηση των θέσεων εργασίας τους και μάλιστα με έμπρακτη αλληλεγγύη συναδέλφων τους, μέσα από απεργιακό ταμείο που έχει συγκροτηθεί.

 


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ρωμανός: Υποκρισία οι δηλώσεις Κασσελάκη

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ άσκησε κριτική σε δηλώσεις του Στέφανο Κασσελάκη περί καπηλείας του …