Πράσινο φως από τον FDA για το εμβόλιο της Moderna

© Oasisamuel | Dreamstime.com

Έγινε το δεύτερο εμβόλιο που έλαβε άδεια κατεπείγουσας χρήσης από τον αμερικανικό ομοσπονδιακό οργανισμό φαρμάκων.

Ο FDA ανακοίνωσε την έγκριση του εμβολίου της αμερικανικής εταιρείας Moderna μια εβδομάδα μετά την έγκριση του εμβολίου της Pfizer/ BioNTech.

«Με τη διαθεσιμότητα δύο εμβολίων πλέον για την πρόληψη της Covid-19, ο FDA έκανε ένα άλλο κρίσιμο βήμα για την καταπολέμηση αυτής της παγκόσμιας πανδημίας που προκαλεί καθημερινά ένα τεράστιο αριθμό νοσηλειών και θανάτων στις ΗΠΑ», ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο επικεφαλής του FDA δρ. Στίβεν Χαν.

Η απόφαση σηματοδοτεί την πρώτη αδειοδότηση από ρυθμιστική αρχή στον κόσμο για το εμβόλιο της Moderna και την επικύρωση της τεχνολογίας mRNA.

Πλέον, η εταιρεία βιοτεχνολογίας συνεργάζεται με την αμερικανική κυβέρνηση για την προετοιμασία διανομής 5,9 εκατομμυρίων εμβολίων ήδη από αυτό το Σαββατοκύριακο.

Το εμβόλιο της Moderna αναμένεται να χρησιμοποιηθεί σε δυσπρόσιτες τοποθεσίες, όπως σε επαρχιακά νοσοκομεία καθώς υπάρχει η δυνατότητα να αποθηκεύεται και να μεταφέρεται κατεψυγμένο, αλλά δεν απαιτεί τις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες συντήρησης του εμβολίου της Pfizer / BioNTech. Μετά την απόψυξη, το εμβόλιο της Moderna μπορεί να διατηρηθεί σε τυπικές θερμοκρασίες ψυγείου. Χορηγείται σε δύο λήψεις με απόσταση 28 ημερών.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter χαιρέτισε την έγκριση του εμβολίου. «Συγχαρητήρια, το εμβόλιο Moderna είναι πλέον διαθέσιμο!» έγραψε.

Η Moderna δήλωσε ότι θα παραδώσει περίπου 20 εκατομμύρια δόσεις στην αμερικανική κυβέρνηση φέτος και αναμένεται να έχει περίπου 100 εκατομμύρια έως 125 εκατομμύρια το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους, με 85-100 εκατομμύρια από αυτές να προορίζονται για τις ΗΠΑ.

Η φαρμακοβιομηχανία έχει συμφωνήσει με την κυβέρνηση των ΗΠΑ για να παράσχει συνολικά 200 εκατομμύρια δόσεις έως τα τέλη Ιουνίου 2021.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πάνω από 830 ευρώ ο νέος κατώτατος μισθός- Από πότε θα ισχύσει

Σε κάθε περίπτωση, το καθαρό ποσό, είναι πολύ μικρότερο. Πάνω από 830 ευρώ μεικτά θα …