Έτσι θα είναι τα ιατρεία εμβολιασμού κατά της covid-19

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία εμβολιασμού κατά της covid-19 καθώς και η οργάνωση των εμβολιαστικών κέντρων.  Σήμερα το ΑΠΕ-ΜΠΕ βρέθηκε σε τρία ιατρεία εμβολιασμού στο Κέντρο Υγείας Ιλίου, όπου σύμφωνα με τους γιατρούς όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί.

Σε κάθε ιατρείο θα υπάρχει ένας γιατρός και μία νοσηλεύτρια ή ένας επισκέπτης υγείας, όπως επίσης θα υπάρχει και ένας επόπτης γιατρός, οπότε το κάθε κέντρο θα είναι πλήρως καλυμμένο. Οι βάρδιες εμβολιασμού θα είναι 7:00-14:00 και 14:00-21:00 και υπολογίζεται ότι θα εμβολιάζονται γύρω στα 170 άτομα ημερησίως.

►Διαβάστε αναλυτικά το σχέδιο «Ελευθερία» για τη διαδικασία εμβολιασμού που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Η διαδικασία του εμβολιασμού

Οι πολίτες θα πρέπει να έχουν κλείσει ηλεκτρονικά το ραντεβού τους στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr, η οποία θα ανοίξει για τον γενικό πληθυσμό το δεύτερο δεκαήμερο Ιανουαρίου, καθώς σύμφωνα με την προτεραιοποίηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών πρώτοι θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί και θα ακολουθήσουν τα άτομα μεγάλης ηλικίας που φιλοξενούνται σε δομές.

Όταν ο υποψήφιος για το εμβόλιο φθάσει στο εμβολιαστική κέντρο θα τον θερμομετρούν και στη συνέχεια θα εισέρχεται στο κέντρο. Θα λαμβάνεται ιατρικό ιστορικό και ο γιατρός θα κρίνει εάν ο πολίτης μπορεί να εμβολιαστεί και αφού γίνει η ηλεκτρονική καταγραφή του και συμπληρώσει ένα έντυπο ότι αποδέχεται τον εμβολιασμό θα ξεκινήσει η διαδικασία εμβολιασμού. Ο χρόνος που απαιτείται είναι γύρω στα 10 έως 15 λεπτά, στη συνέχεια ο πολίτης θα περάσει και στο χώρο αναμονής όπου θα βρίσκεται για περίπου 15 λεπτά για πιθανές ανεπιθύμητες ήπιες παρενέργειες που μπορεί να παρουσιαστούν, που είναι η σύνηθες διαδικασία σε κάθε εμβολιασμό.

Θα εκδίδεται ένα πιστοποιητικό που θα δηλώνεται ο εμβολιασμός. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία τότε ο πολίτης θα κλείσει και το επόμενο ραντεβού για τη δεύτερη δόση του εμβολίου.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Wall Street: Κλείσιμο με άνοδο

O δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με άνοδο 477,75 μονάδων (+1,22%), στις 39.760,08 μονάδες …