Μια εικόνα, 322 λέξεις |

Ενας από τους καθρέφτες της ψυχής κατά τα ποιητικώς και κοινώς λεγόμενα είναι και η άδολη και ανόθευτη τέχνη. Σε διάφορες περί τέχνης θεωρίες το έργο του καλλιτέχνη αντανακλά τον ψυχικό του κόσμο χωρίς ρετούς και φτιασίδια. Αποκαλύπτει τα μύχια μυστικά του, τις επιθυμίες του, τους φόβους του, τις φιλοδοξίες του. Ετσι και τα έργα του «γιου της Λόις Λέιν» από το μακρινό 1964.

Στη σειρά «Superman’s Girlfriend Lois Lane» ο Kurt Schaffenberger το διασκέδαζε πολύ να σκαρώνει εναλλακτικά σενάρια με πρωταγωνίστρια την ερωτευμένη με τον Σούπερμαν δημοσιογράφο. Σε ένα από αυτά παρουσίασε μια αλλόκοτη ιστορία με τη Λόις να παντρεύεται τον αρχιεγκληματία Λεξ Λούθορ. Ο απόλυτος κακός της Μητρόπολης γίνεται καλός και διοχετεύει την οργιώδη φαντασία του και τη δαιμονιώδη ενεργητικότητά του προς όφελος των συμπολιτών του. Η Λόις τον ερωτεύεται σφόδρα και παραμερίζει για πάντα από την καρδιά της τον Σούπερμαν, ο οποίος παντρεύεται την αιώνια αντίζηλό της Λάνα Λανγκ.

Το ζεύγος Λεξ Λούθορ και Λόις Λέιν αποκτά έναν γιο που σαν μήλο θα πέσει κάτω από τη μηλιά της πρώτης εποχής του πρώην κακούργου πατέρα του. Ο γιος γίνεται εξ αμελείας πατροκτόνος. Μετά από έναν καβγά με την οδυρόμενη αλλά πάντα όμορφή μητέρα του μια και ο Λεξ τής έχει χαρίσει αιώνια νεότητα με μια επαναστατική του εφεύρεση, βάζει στόχο της ζωής του να υλοποιήσει όλα όσα δεν κατάφερε ο πατέρας του στα χρόνια της εγκληματικής του δράσης. Και με ποιον καλύτερο τρόπο θα μπορούσε να εκφράσει κάτι τέτοιο; Μα με την τέχνη!

Σε μια παγκοσμίως μοναδική και πρωτότυπη έκθεση ζωγραφικής, με καλεσμένη τη χήρα και απελπισμένη μητέρα του, αποκαλύπτει τους πίνακές του που έχουν όλοι ως θέματά τους τις αποτυχημένες απόπειρες του νεκρού πατέρα του. Και σε ένα φροϊδικού τύπου κρεσέντο εκδικητικότητας της ξεκαθαρίζει: «Ναι, μητέρα! Θα γίνω ο μεγαλύτερος κακός επιστήμονας όλων των εποχών. Θα τα καταφέρω εκεί που ο μπαμπάς απέτυχε. Θα σκοτώσω το παλιό σου αγόρι, τον Σούπερμαν!».


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ρωμανός: Δεν τους ενδιαφέρει ο πόνος των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών - Τους ενδιαφέρει μόνο να ρίξουν την κυβέρνηση

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κάνει λόγο για «ντιλαρίσματα» πίσω από τις κουρτίνες, όπως καταδεικνύουν οι …