Έμποροι Πειραιά: Απόλυτη καταστροφή το νέο lockdown

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή την αιφνιδιαστική και απρόσμενη επαναφορά του lock down ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς δηλώνει τα εξής:

Για μια ακόμη φορά ο εμπορικός κόσμος αισθάνεται απογοήτευση και κυρίως ανασφάλεια για την οδυνηρή αυτή εξέλιξη που κυριολεκτικά οδηγεί το λιανεμπόριο, που αυτή τη στιγμή ασφυκτιά οικονομικά, στην απόλυτη καταστροφή.

Η αδυναμία των επιχειρήσεων να ανταπεξέλθουν στις βασικές υποχρεώσεις τους είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρη και πολλές από αυτές έχουν μηδενικούς τζίρους.

Η μέθοδος «ανοίγουμε κλείνουμε» και οι τεράστιες ζημιές που αυτή δημιουργεί είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε τραγικά αποτελέσματα, σε κλείσιμο χιλιάδων καταστημάτων και παράλληλα σε απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας.

Βεβαίως αντιλαμβανόμαστε και σεβόμαστε τις επιδημιολογικές συνθήκες και τα υγειονομικά πρωτόκολλα, αφου η προστασία της δημόσιας υγείας είναι η βασική προτεραιότητα όλων.

Όμως όπως επανειλημμένα έχουμε τονίσει δεν κατανοούμε γιατί το λιανεμπόριο μπαίνει για άλλη μια φορά στο στόχαστρο, αφού τα καταστήματα παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας ανταποκρίθηκαν μέχρι πρότινος με κάθε ασφαλή τρόπο στις ανάγκες των πελατών τους.

Δεδομένου ότι οι απώλειες είναι ανυπολόγιστες και η κατάσταση της αγοράς εξαιρετικά κρίσιμη, η λήψη επιπλέον και αποτελεσματικών μέτρων στήριξης του εμπορικού κόσμου είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία και το δικαίωμά του να εργαστεί είναι αδιαπραγμάτευτο.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Παπαστεργίου: «Δεν θα αφήσουμε να συγκαλυφθεί το παραμικρό»

Καταλόγισε επίσης στην αντιπολίτευση ότι θέλει να "χτυπήσει" τους πολιτικούς αντιπάλους της ωστόσο με τον …