Να ενταχθεί ΑΜΕΣΑ στα Βαρέα-Ανθυγιεινά (ΒΑΕ) το ιατρικό-νοσηλευτικό-υγειονομικό προσωπικό

Να ενταχθεί ΑΜΕΣΑ στα Βαρέα-Ανθυγιεινά (ΒΑΕ) το ιατρικό-νοσηλευτικό-υγειονομικό προσωπικό όλων των Δομών Υγείας!!

Η Επιστημονική Ομάδα της ΕΝΥΠΕΚΚ, με επικεφαλής τον Διδάκτωρα Κοινωνικών Ασφαλίσεων ΕΚΠΑ κ.Ανδρέα Ματθαίου, επεξεργάστηκε δύο (2) σχέδια νόμου (ή τροπολογίες) και τη σχετική αιτιολογική έκθεση προκειμένου να προταθούν από την κυβέρνηση και να ψηφισθούν από τη Βουλή.

Ο Πρόεδρος της ΕΝΥΠΕΚΚ κ.Αλέξης Μητρόπουλος καλεί την κυβέρνηση, αφού μελετήσει νομοτεχνικά τα δύο (2) εναλλακτικά σχέδια (διαφέρουν μόνο στο σύστημα καταβολής των εισφορών ένταξης στα ΒΑΕ), να εισαγάγει το τελικό σχέδιο άμεσα προς ψήφιση στη Βουλή και για συμβολικούς λόγους να αποτελέσει το πρώτο νομοθέτημα του 2021!

Ιδού τα δύο σχέδια νόμου (τροπολογίες) για ένταξη στα ΒΑΕ

Το “Σχέδιο Τροπολογίας 1” αφορά την αναδρομική υπαγωγή χωρίς κόστος για τον ασφαλισμένο, ενώ το “Σχέδιο Τροπολογίας 2”  αφορά την αναδρομική υπαγωγή όταν η εισφορά του ασφαλισμένου υπέρ ΒΑΕ καταβάλλεται με παρακράτηση από τη σύνταξη.

 


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Παρεμβάσεις για την ανάπτυξη - Τι αλλάζει για επιχειρήσεις και γυναικεία απασχόληση

Το χαμηλό ποσοστό απασχόλησης των γυναικών στην αγορά εργασίας επισημαίνεται σχεδόν σε όλες τις εκθέσεις …