Η κακοκαιρία «χτύπησε» και τη Δυτική Αττική

Eurokinissi-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Σοβαρά προβλήματα από τις ισχυρές βροχοπτώσεις προκλήθηκαν στην Δυτική Αττική. Πλημμυρικά φαινόμενα και συμφόρηση σε αρκετές περιοχές παρατηρήθηκαν εξαιτίας των καταιγίδων.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από το νέο κύμα κακοκαιρίας έπληξαν πολλές περιοχές της Αττικής.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίστηκαν στη Δυτική Αττική. Σε Κερατσίνι, Μενίδι και Ασπρόπυργο οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια με την Πυροσβεστική να σπεύδει μετά από κλήσεις για απάντληση υδάτων.

Ενδεικτικές της σφοδρότητας της κακοκαιρίας είναι οι εικόνες από το Μενίδι και το Κερατσίνι όπου η έντονη βροχόπτωση μετέτρεψε τους δρόμους σε ποτάμια προκαλώντας κυκλοφοριακή συμφόρηση. Σύμφωνα με το MEGA οδηγός στον Ασπρόπυργο εγκλωβίστηκε στο αυτοκίνητό του και χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής για να απεγκλωβιστεί.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σημειώθηκαν κατά το πέρασμα του ψυχρού μετώπου στα ηπειρωτικά, με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής να σημειώνονται στα δυτικά και βόρεια. Ο μετεωρολογικός σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr στην Ασπροβάλτα έχει καταγράψει έως τις 19:00 το απόγευμα της Δευτέρας, 131 mm βροχής.  

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Meteo.gr, τα οκτώ μεγαλύτερα ύψη βροχής (έως τις 19:00 της Δευτέρας 04/01), παρουσιάζονται στον παρακάτω Πίνακα.   

Δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική

Φωτογραφία Αρχείου

ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ

Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έχει δεχθεί έως αργά το απόγευμα 169 κλήσεις, κυρίως για αντλήσεις υδάτων και παροχές βοηθείας.

Συγκεκριμένα:

Στην Αττική δέχθηκε 69 κλήσεις, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί 36 κοπές δέντρων, 7 αντλήσεις υδάτων, 5 αφαιρέσεις αντικειμένων και 3 απομακρύνσεις ατόμων σε ασφαλές σημείο, κυρίως στις περιοχές, Χαϊδάρι, Φυλή, Αχαρνές, Χαλάνδρι και Διόνυσο.

Στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας και κυρίως στον δήμο Σερρών, δέχθηκε 100 κλήσεις ενώ έχουν πραγματοποιηθεί 29 αντλήσεις υδάτων και 19 απομακρύνσεις ατόμων σε ασφαλές σημείο στις περιοχές, Αχινός, Ν. Σκοπός, Ν. Σούλι, Μαυροθάλασσα και Τράγιλο. Στη Θεσσαλονίκη έχουν πραγματοποιηθεί δύο αντλήσεις υδάτων και μια απομάκρυνση ηλικιωμένου ατόμου σε ασφαλές σημείο.

Βόρεια Ελλάδα

Προβλήματα προκάλεσε η βροχόπτωση στον Δήμο Βισαλτίας Σερρών. Από το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου κλήθηκαν οι δημότες να μην κυκλοφορούν στο οδικό δίκτυο από την διασταύρωση Πατρικίου-Θερμών-Φλαμπούρου μέχρι και το Λιοντάρι της Αμφίπολης.

Το καιρικά φαινόμενα είχαν ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν καταστήματα, αυλές σπιτιών, δρόμοι και χωράφια.

► Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι δήμοι Εμμανουήλ Παππά και Βισαλτίας.

► Προβλήματα και στον Δήμο Ν. Σκουφά στην Άρτα και ιδιαίτερα τη δημοτική ενότητα Πέτα, όπου παρατηρήθηκαν κατολισθήσεις και πλημμυρικά φαινόμενα.



Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Αναδρομικά το επίδομα μητρότητας σε μη μισθωτές μητέρες. Προθεσμία αιτήσεων

Άνοιξε η πλατφόρμα για την καταβολή του επιδόματος μητρότητας και σε μη μισθωτές, δηλαδή σε …