Το 'ριξαν στο χορό για τα Φώτα 

AP Photo/Valentina Petrova

Σαν να μην υπάρχει η πανδημία του νέου κορονοϊού, χιλιάδες πιστοί στη Βουλγαρία αγνόησαν σήμερα τις οδηγίες των υγειονομικών αρχών και γιόρτασαν τα Θεοφάνεια όπως πάντα.

Νεαροί άνδρες βούτηξαν στα παγωμένα νερά σε ποτάμια και λίμνες σε όλη τη χώρα για να πιάσουν τον Σταυρό.

Μάλιστα στη μικρή ορεινή πόλη του Καλόφερ, στην κεντρική Βουλγαρία, δεκάδες άνδρες ντυμένοι με παραδοσιακές στολές βούτηξαν στον παγωμένο ποταμό Tundzha, τραγουύδησαν και χόρεψαν.

AP Photo/Valentina Petrova

Σε συνθήκες ακραίου συνωστισμού τους παρακολουθούσε πλήθος κόσμου.

Ο δήμαρχος, ο οποίος συνήθως ηγείται του χορού, φέτος δεν μπήκε στο ποτάμι για να δώσει το καλό παράδειγμα ότι πρέπει να ακολουθηθούν οι κανονισμοί κατά της πανδημίας, όμως μάταια.

Μερικοί αστυνομικοί προσπάθησαν να εμποδίσουν την είσοδο ανθρώπων στο ποτάμι, απειλώντας τους με πρόστιμα, αλλά οι εκκλήσεις τους αγνοήθηκαν ευρέως.
 


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Άρειος Πάγος: Σήμερα η ανακήρυξη των κομμάτων που θα πάρουν «εισιτήριο» για τις ευρωεκλογές

Η ανακήρυξη των κομμάτων που θα συμμετέχουν στις Ευρωεκλογές θα γίνει σήμερα στον Άρειο Πάγο   …