Δικαστικές και εξώδικες ενέργειες κατά της Novartis προαναγγέλλει το ΥΠΟΙΚ

Διαβάστε το πρακτικό της Συνεδρίασης του ΝΣΚ
 

Συγκεκριμένες δικαστικές και εξώδικες ενέργειες κατά της Novartis προαναγγέλλει το ΥΠΟΙΚ «για την αποκατάσταση της όποιας ζημίας και ηθικής βλάβης έχουν υποστεί οι φορείς του από μη νόμιμες ενέργειες της εταιρείας».

«Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους γνωμοδότησε ομόφωνα σε Πλήρη Ολομέλεια, προτείνοντας, με σχετικό Πρακτικό, την εκ μέρους των αρμοδίων υπηρεσιών του Δημοσίου πραγματοποίηση συγκεκριμένων δικαστικών και εξωδίκων ενεργειών προς ικανοποίηση του ως άνω σκοπού» τονίζεται στην ανακοίνωση.

H ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ αναλυτικά

«Η Κυβέρνηση, ενεργώντας θεσμικά και με πλήρη διαφάνεια, με γνώμονα τη διασφάλιση των δικαιωμάτων και συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς και των λοιπών θιγομένων δημοσίων νομικών προσώπων, από ενέργειες της εταιρείας «NOVARTIS Hellas Α.Ε.Β.Ε.», ζήτησε, διά των συναρμοδίων Υπουργών Οικονομικών, Υγείας και Δικαιοσύνης, από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (Ν.Σ.Κ.), ως κατ’ εξοχήν, βάσει του Συντάγματος, νομικού συμπαραστάτη του Δημοσίου, την υπόδειξη των ενδεικνυόμενων δικαστικών και εξωδίκων ενεργειών για την αποκατάσταση της όποιας ζημίας και ηθικής βλάβης έχουν υποστεί οι ως άνω φορείς από μη νόμιμες ενέργειες της ανωτέρω εταιρείας.

»Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους γνωμοδότησε ομόφωνα σε Πλήρη Ολομέλεια, προτείνοντας, με σχετικό Πρακτικό, την εκ μέρους των αρμοδίων υπηρεσιών του Δημοσίου πραγματοποίηση συγκεκριμένων δικαστικών και εξωδίκων ενεργειών προς ικανοποίηση του ως άνω σκοπού.

»Κατόπιν τούτου, το Υπουργείο Οικονομικών και τα λοιπά συναρμόδια Υπουργεία, σε στενή συνεργασία, θα προβούν σε κάθε αναγκαία ενέργεια προς ανταπόκριση στις προτάσεις της Ολομέλειας του Ν.Σ.Κ., με σκοπό την αποκατάσταση των δικαιωμάτων και συμφερόντων των θιγομένων φορέων».
 

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πώς γιόρτασε ο Νίκος Ανδρουλάκης την Καθαρά Δευτέρα

Στην εξοχή πέρασε την Καθαρά Δευτέρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης. Μάλιστα ανέβασε φωτογραφία …