Γεννηματά: Κυβέρνηση κατεδαφίσεων κι όχι μεταρρυθμίσεων

Της Ναντίν Χαρδαλιά

Το μεταρρυθμιστικό προφίλ της κυβέρνησης επιχείρησε να αποδομήσει η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, υποστηρίζοντας ότι όσα παρουσιάζει ως μεταρρυθμίσεις η ΝΔ στην πραγματικότητα είναι κατεδαφίσεις.

Κατά την τοποθέτησή της στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του ΑΣΕΠ και την καθιέρωση πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού για τις προσλήψεις στο δημόσιο, η Φώφη Γεννηματά, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση, καταλογίζοντάς της «φόβο» έναντι των προοδευτικών μεταρρυθμίσεων και κατηγορώντας την ότι ανοίγει κερκόπορτα για επιστροφή στην πελατειακή πρακτική των ρουσφετολογικών προσλήψεων και την εξυπηρέτηση ημετέρων.

«Το Κίνημα Αλλαγής δεν πρόκειται να συναινέσει στην καταστρατήγηση της ιστορικής μεταρρύθμισης που έχει την σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ και που σήμερα το ΚΙΝΑΛ είναι θεσμικός εγγυητής», σημείωσε, αναφερόμενη στο λεγόμενο νόμο Πεπονή με τον οποίο θεσπίστηκε το ΑΣΕΠ και δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι το κόμμα της θα καταψηφίσει το παρών νομοσχέδιο.  «Συνέπεια δείχνετε μόνο στην βαθειά συντηρητική λογική της Δεξιάς που βασίζεται στην πελατοκρατία», πρόσθεσε.

Η ίδια σχολιάζοντας τη χθεσινή συνέντευξη του Πρωθυπουργού επέκρινε το εν εξελίξει σχέδιο εμβολιασμών στη χώρα μας.  «Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο θέμα των εμβολίων. Με τα λόγια χτίζω ανώγεια και κατώγεια. Πριν από λίγες ημέρες μας ενημέρωνε για 8.000 εμβολιασμούς την ημέρα και χθες μας είπε για 20.000 εμβολιασμούς ημερησίως. Επιτέλους λιγότερα λόγια και περισσότερες πράξεις», τόνισε η κ. Γεννηματά, ζητώντας τη λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων και τη στελέχωσή τους μέσω προσλήψεων.

Η κριτική της Φώφης Γεννηματά επεκτάθηκε και στο ζήτημα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικία. Η ίδια ζήτησε «πάγωμα» των πλειστηριασμών τουλάχιστον για 6 μήνες, επισημαίνοντας ότι 35.0000 δανειολήπτες κινδυνεύουν να μείνουν εκτός προστασίας.

 

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Δένδιας: Τι περιλαμβάνει η πρώτη φάση του οικιστικού προγράμματος των Ενόπλων Δυνάμεων

O υπουργός Εθνικής 'Αμυνας βρίσκεται σήμερα στην Ορεστιάδα συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Δ. …