Εκατοντάδες συλλήψεις και ανάπτυξη στρατού μετά τις βίαιες ταραχές στην Τυνησία

Σε αναβρασμό βρίσκεται η Τυνησία, με σοβαρά επεισόδια να διαδραματίζονται σε πολλές πόλεις της χώρας, το βράδυ της Κυριακής, που σηματοδότησε την τρίτη συνεχή ημερά ταραχών.

Ειδικότερα, η αρχή των επεισοδίων ξεκίνησε την επομένη της 10ης επετείου από την πτώση του προέδρου Ζιν Ελ Αμπίντιν Μπεν Άλι και του αστυνομικού καθεστώτος του στις 14 Ιανουαρίου 2011. Η επέτειος αυτή «εξαφανίστηκε» μέσα στο τετραήμερο γενικό lockdown (που ολοκληρώθηκε την Κυριακή), στην προσπάθεια να ανακοπεί η έξαρση της νόσου Covid-19 που συνοδεύτηκε από απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 16:00.

Ωστόσο, τα περιοριστικά μέτρα δεν απέτρεψαν το ξέσπασμα των ταραχών, οι ακριβείς αιτίες των οποίων δεν είναι γνωστές αλλά σημειώνονται σε ένα πλαίσιο πολιτικής αστάθειας και επιδείνωσης της κοινωνικής κατάστασης στην Τυνησία. Οι συγκρούσεις ξέσπασαν σε υποβαθμισμένες περιοχές που πλήττονται σκληρά από την πρωτοφανή οικονομική κρίση, με την πανδημία να έχει εμποδίσει μια έναρξη της ανάκαμψης ενώ η διχασμένη πολιτική τάξη έχει παραλύσει. Πολλοί πολίτες της Τυνησίας δηλώνουν απογοητευμένοι από την έλλειψη πολιτικών μεταρρυθμίσεων, μια δεκαετία μετά την Αραβική Άνοιξη.

AP PHOTO

Σήμερα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Χαλέντ Χαγιούνι έκανε λόγο για 632 συλλήψεις ατόμων από 15 έως 25 ετών, που έκαψαν «λάστιχα αυτοκινήτων και κάδους απορριμμάτων προκειμένου να εμποδίσουν τις κινήσεις των δυνάμεων ασφαλείας». 

Ο στρατός ανέπτυξε ενισχύσεις στις περιοχές Μπιζέρτε (βόρεια), Σους (ανατολικά), Κασερίν και Σιλάνα (κέντρο-δυτικά) προκειμένου να προστατεύσει δημόσια κτίρια, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, ο Μοχάμεντ Ζίκρι.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βουλή: Ψηφίστηκαν φορολογικός κώδικας και τροπολογία για το «καλάθι του νονού»

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΝΔ, και ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Νέα Αριστερά και Πλεύση …