ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Σκάνδαλο με ύποπτη πρόσληψη γνωστής συνδικαλίστριας σε εργοδοτικό φορέα

Σκάνδαλο έχει ξεσπάσει μεταξύ των μελών μεγάλου εργοδοτικού φορέα αλλά και συνδικαλιστικών οργανώσεων εργαζομένων, αναφορικά με ύποπτη πρόσληψη γνωστής συνδικαλίστριας εργατικού σωματείου, μετά από δημόσια καταγγελία που έκανε στο διαδίκτυο ο συνδικαλιστής των ιδιωτικών υπαλλήλων και της ΓΣΕΕ κ. Δ. Καραγεωργόπουλος.

Κι αυτό διότι, όπως ισχυρίζονται  μέλη της εργοδοτικής οργάνωσης, τόσο η ίδια, όσο και ο πατέρας (γνωστός συνδικαλιστής αριστερής συνδικαλιστικής παράταξης) "έχουν την ευθύνη για την ταλαιπωρία εκατοντάδων μικρομεσαίων επιχειρηματιών της περιοχής με διαρκείς συνδικαλιστικές παρεμβάσεις και ελέγχους που γίνονται κυρίως όμως στους μικρούς και ευάλωτους εργοδότες". Την ίδια στιγμή, όπως μικρομεσαίοι μας καταγγέλλουν, "σωματεία της παράταξης της εν λόγω συνδικαλίστριας δεν δείχνουν το ίδιο σθένος για μεγαλοεπιχειρηματίες της περιοχής, όπως παραδείγματός χάριν την επιχείρηση του επικεφαλής της εργοδοτικής οργάνωσης που έκανε την πρόσληψη της συνδικαλίστριας".

Τα ίδια, από την πλευρά των εργατικών συνδικάτων, φαίνεται να υπονοεί στο σχόλιο του και ο κ. Καραγεωργόπουλος ο οποίος κάνει αναφορά σε συνδικαλίστρια που χυδαιολογούσε μαζί με τον πατέρα της σε βάρος άλλων συνδικαλιστών και είχε γίνει...τιμητής των συνδικαλιστικών τους αντιπάλων...τους οποίους αποκαλούσε εργοδότες και εργοδοτικούς. Μάλιστα ο κ. Καραγεωργόπουλος στο σχόλιο του κάνει αναφορά και σε ένα περιστατικό που έλαβε χώρα σε Γενική Συνέλευση εργατικού σωματείου, όπου ο πατέρας της συνδικαλίστριας και ο ίδιος συνδικαλιστής φώναζε από κάτω το όνομα του προέδρου της εργοδοτικής οργάνωσης, ρωτώντας ειρωνικά: «Καραγεωργόπουλε ο «τάδε» τι κάνει, είναι καλά;»

Διαβάστε παρακάτω το ολόκληρο σχόλιο του Δημήτρη Καραγεωργόπουλο στο προφίλ του στα social media: 

“Για να μην νομίζουν κάποιοι ότι τρώμε κουτόχορτο, τους λέω ξεκάθαρα ότι εδώ και αρκετό καιρό έχει περιέλθει σε γνώση μου ότι στη Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων μεγάλης εργοδοτικής οργάνωσης, προσελήφθη εκλεγμένη συνδικαλίστρια (η οποία δεν ήταν άνεργη), τέκνο ενεργού, μεγάλου και τρανού «ταξικού» συνδικαλιστή, που υποτίθεται ότι αντιπαλεύει τα εργοδοτικά συμφέροντα στην περιοχή (εδώ βάζουμε τη γαργαλιέρα στο 9…).
Και για να μην βιαστεί κανείς να στάξει χολή και να με πει προκατειλημμένο, προτρέχω και καταθέτω την άποψη μου ότι η εργασία του καθενός είναι ιερή. Το ίδιο και τα παιδιά του. Όμως όταν τα ίδια πρόσωπα χυδαιολόγησαν, έπιασαν στο στόμα παιδιά και συκοφάντησαν οικογένειες των αντιπάλων τους, και δημιούργησαν πλείστα προβλήματα σε αυτές, εεε δεν μπορούμε να κάνουνε ότι όλα είναι καλά. Όταν μας «ξεβάπτισαν» αδίκως ως εργοδοτικούς και εργοδότες, όταν σε ΓΣ Εργατικού Κέντρου ο εν λόγω συνδικαλιστής μου φώναζε από κάτω το όνομα του προέδρου της εργοδοτικής οργάνωσης, ρωτώντας ειρωνικά: «Καραγεωργόπουλε ο «τάδε» τι κάνει, είναι καλά;», εεε τότε δεν μπορούμε εμείς να κάνουμε ότι βρέχει. Όταν η κόρη του η…συνδικαλίστρια…πρωτοστατούσε σε έκτροπα στο συγκεκριμένο Εργατικό Κέντρο και έβριζε χυδαία την απερχόμενη πρόεδρο, εεε δεν μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε ως το… «παιδί του συνδικαλιστή». Είναι συνδικαλίστρια, έγινε τιμητής των άλλων και ως τέτοια θα την αντιμετωπίσουμε.
Υπάρχουν πολλά ερωτηματικά και παρασκήνιο πίσω από την υπόθεση αυτή.
Αλήθεια, με εκείνη την υπόθεση που ψυθίριζαν κάποιοι, ότι υπήρξε ξυλοδαρμός διοικητικής υπαλλήλου σε εργοστάσιο της περιοχής μας από τον εργοδότη, υπόθεση που λένε ότι «χειρίστηκε» αποκλειστικά η παράταξη του μεγαλοσυνδικαλιστή των ταξικών δυνάμεων, τι έγινε βρε παιδιά;
Με τις υπερβάλλουσες υπερωρίες, τα εξαντλητικά ωράρια εργασίας, την εργασία με κλειδωμένες πόρτες, υποθέσεις που λένε ότι «χειρίστηκε» αποκλειστικά η παράταξη και σωματείο προσκείμενο στην παράταξη του μεγαλοσυνδικαλιστή των ταξικών δυνάμεων, τι έγινε βρε παιδιά;
Μήπως όλα αυτά μετετράπησαν σε ξεπούλημα εργασιακών δικαιωμάτων και προσλήψεις ημετέρων στον φορέα μιας εργοδοτικής οργάνωσης, ο όποιος είναι τοις πάσι γνωστό ότι προσλαμβάνει αποκλειστικά και μόνο με κριτήριο…τα «δικά τους παιδιά»;
Μένω σε αυτά. Αν έχει μπέσα ο τύπος αυτός, να παραιτηθεί. Αν τον αδικώ να βγει και να με αντιμετωπίσει στα ίσια. Διαφορετικά θα έχουμε συνέχεια διότι επιτέλους πρέπει να καθαρίσουμε τον «Κόπρο του Αυγεία» μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Υ.Γ. Με την Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων δεν θα ασχοληθώ εγώ. Ήδη τα παρατράγουδα και τα ευτράπελα είναι τόσα πολλά. Ας ασχοληθούν τα μέλη τους. Ξέρω πολλά, αλλά δεν έχω κανένα έννομο συμφέρον και δεν με νοιάζει κιόλας”.
Σχόλιο του ERGASIANEWS: Την ώρα που η εργατική τάξη έχει ανάγκη από ένα συνδικαλισμό ου θα προάγει τα εργατικά συμφέροντα και θα αποτελεί τροχιοδεικτικό νέων καθαρών αγώνων, τέτοιου είδους σκάνδαλα (εφόσον επιβεβαιωθούν) όχι μόνο απομακρύνουν τους εργαζόμενους από τις συνδικαλιστικές τους οργανώσεις, αλλά προκαλούν και αηδία από τις οσμές που αναδύουν.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φάμελλος: Ο κ. Μητσοτάκης μοιράστηκε την ευθύνη με τον κ. Καραμανλή

Ο κ. Μητσοτάκης μοιράστηκε την ευθύνη με τον κ. Καραμανλή, ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΟ …