Τσακλόγλου: Δεν αλλάζουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης

Της Ναντίν Χαρδαλιά

Διαβεβαιώσεις ότι τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης δεν αλλάζουν και  δεν θίγεται κανένα  θεμελιωμένο συνταξιοδοτικό δικαίωμα, παρείχε από τη Βουλή, ο Υφυπουργός Εργασίας, Παναγιώτης Τσακλόγλου, διαψεύδοντας σχετικά δημοσιεύματα.

Ο ίδιος μάλιστα, κάλεσε όσους εξετάζουν το ενδεχόμενο αποχώρησης υπό το φόβο μεταβολής των ορίων ηλικίας, να το ξανασκεφτούν, επισημαίνοντας πως κάτι τέτοιο μπορεί να τους οδηγήσει στην απώλεια μίας υψηλότερης σύνταξης, λόγω των αυξημένων ποσοστών αναπλήρωσης τα τελευταία έτη.

«Το νομοθετικό πλαίσιο για την εξέλιξη των ορίων ηλικίας δεν  έχει διαφοροποιηθεί αλλά και δεν πρόκειται να αλλάξει», επισήμανε.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλη Κεγκέρογλου, ο οποίος μετέφερε την αγωνία των ασφαλισμένων, αναφορικά με τον νόμο του 2015 για τα μεταβατικά όρια ηλικίας, ο κ. Τσακλόγλου τόνισε πως:  «Είναι σε κάθε περίπτωση σαφές ότι τα θεμελιωμένα δικαιώματα δεν επηρεάζονται και οι ασφαλισμένοι μπορούν να τα ασκήσουν όποτε το θελήσουν. Αυτό δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση και σε αυτό πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι».

Υπενθυμίζεται ότι ο συγκεκριμένος νόμος παρέχει σε συγκεκριμένες κατηγορίες παλαιών ασφαλισμένων δυνατότητα συνταξιοδότησης πριν από την ηλικία των 67 ετών ή πριν από τα 62 έτη, ακόμη κι αν δεν έχουν συμπληρωθεί 40 έτη ασφάλισης.

«Στη σχετική Υπουργική Απόφαση που έχει εκδοθεί, είναι ξεκάθαρο ότι για τους ασφαλισμένους που έχουν θεμελιώσει το συνταξιοδοτικό τους δικαίωμα αλλά συμπληρώνουν το μεταβατικό όριο των διατάξεων του μετά την 1.1.2022, η σύνταξή τους καταβάλλεται κατά το έτος που συμπληρώνεται το νέο -μεταβατικό- όριο ηλικίας», τόνισε ο κ. Τσακλόγλου και πρόσθεσε εμφατικά: «κατά συνέπεια, θα ήθελα να διαβεβαιώσω τους ασφαλισμένους που έχουν θεμελιώσει το συνταξιοδοτικό τους δικαίωμα μέχρι σήμερα ή αυτό θα συμβεί εντός του 2021 πως δε θα πρέπει να υφίσταται καμία σύγχυση και καμία ανησυχία».

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Νέα Αριστερά: Προκλητικός, υποκριτής, κυνικός ο κ. Καραμανλής

Το σχόλιό της για την ομιλία του Κώστα Καραμανλή στην Βουλή "Προκλητικός, υποκριτής και κυνικός", αναφέρει …