Απογοητευμένοι οι πολίτες από τις υπηρεσίες του ΟΑΣΘ

«Καθόλου ικανοποιημένο« δηλώνει το 74% όσων χρησιμοποιούν τα λεωφορεία για τις μετακινήσεις τους, σύμφωνα με σχετική έρευνα.

Συντριπτικά είναι τα ποσοστά δυσαρέσκειας από τους Θεσσαλονικείς για την κατάσταση των παρεχόμενων υπηρεσιών από τον ΟΑΣΘ. Στην διαδικτυακή έρευνα που διεξήγαγε τον περασμένο Δεκέμβριο το Νέο Ινστιτούτο Καταναλωτών (ΙΝΚΑ) σε συνεργασία με την ιστοσελίδα της parallaxi και σε δείγμα 2.135 συμμετεχόντων, καθόλου ικανοποιημένο δηλώνει το 74% όσων χρησιμοποιούν τα λεωφορεία για τις μετακινήσεις τους.

Οι πολίτες διαμαρτύρονται έντονα για τον συνωστισμό που επικρατεί μέσα στα οχήματα, για τις συνθήκες αποβίβασης-επιβίβασης, τις καθυστερήσεις στα δρομολόγια αλλά και την μη τήρηση των προγραμματισμένων δρομολογίων ενώ η πλειοψηφία καταθέτει ότι νοιώθουν ανασφαλείς κατά τη διάρκεια μιας διαδρομής. Ο συνωστισμός που επικρατεί στο εσωτερικό των λεωφορείων ήταν και παραμένει κύριος λόγος και αιτία των πλέον έντονων διαμαρτυριών με το 85,7% των ερωτηθέντων να εκφράζεται αρνητικά ενώ το 64,5% εκφράζει τη δυσαρέσκεια του ως προς τις συνθήκες επιβίβασης και αποβίβασης.

Ένδειξη του οικονομικού στριμώγματος της κοινωνίας και το γεγονός ότι ενώ η τιμολογιακή πολιτική του ΟΑΣΘ παραμένει αμετάβλητη τα τελευταία χρόνια οι Θεσσαλονικείς εμφανίζονται σήμερα σε ποσοστό 56,8% ως καθόλου ή μετρίως ικανοποιημένοι από τα ισχύοντα. Δυσφορία εκφράζεται και στις ερωτήσεις σχετικά με το πόσο εξυπηρετικό είναι το προσωπικό καθώς από ότι δείχνουν οι απαντήσεις η ευγένεια δεν περισσεύει. Το 29,5 το πολιτών δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο, το 28,3 μέτρια και το 27,5 λίγο. Μόλις το 1,9 βρίσκει ικανοποιητική την συμπεριφορά.

Ξεχωρίζει επίσης το γεγονός ότι το 56,7% δηλώνει ότι δεν αισθάνεται καθόλου ασφαλής κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στα λεωφορεία και άλλο ένα 20% προσθέτει πως αισθάνεται λίγο ασφαλής.

Τα στοιχεία για την τήρηση των δρομολογίων δείχνουν καθαρά την έντονη δυσαρέσκεια, απογοήτευση και αποδοκιμασία των Θεσσαλονικέων καθώς το 70,9% δηλώνει καθόλου ικανοποιημένο και σ’ αυτό προστίθεται το 17,3% που δηλώνει λίγο ικανοποιημένο.

Πλήρης απογοήτευση σχετικά με την κατάσταση των δημόσιων συγκοινωνιών. Οι απαντήσεις στο γενικό ερώτημα σχετικά με την συνολική ικανοποίηση ή όχι από τον ΟΑΣΘ το 74% δηλώνει καθόλου ικανοποιημένο, για να προστεθεί άλλο ένα 18,1% που δηλώνει λίγο ικανοποιημένο. Μόλις το 0,6% εμφανίστηκε στην έρευνα αυτή να δηλώνει την… απόλυτη ικανοποίησή του!


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Υπόμνημα Ανδρουλάκη στον Άρειο Πάγο για «κόψιμο» των Σπαρτιατών στις ευρωεκλογές

«Η πραγματική ηγεσία του κόμματος ασκείται από τον καταδικασθένα σε ποινή κάθειρξης για ένταξη και …