Εγκρίθηκε η συνεργασία ΔΕΗ και RWE Renewables

Εγκρίθηκε ομόφωνα από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ το απόγευμα της Τρίτης, η εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου δυναμικότητας 2000 Mεγαβάτ στο πεδίο Δυτικής Μακεδονίας (Πτολεμαίδας-Κοζάνης-Φλώρινας) από την γερμανική RWE.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα έργο, στο πλαίσιο της «απολιγνιτοποίησης» που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση και το οποίο θα ολοκληρωθεί σε βάθος τετραετίας με συνολικό κόστος 1,2 δις ευρώ.

Η συμφωνία θα υλοποιηθεί από νέα, κοινή εταιρία της ΔΕΗ με τους Γερμανούς. Η γερμανική πλευρά θα κατέχει το 51% της εταιρίας και η ΔΕΗ το 49%.

""Γιώργος Στάσης,Γιώργος Στάσσης. Επικεφαλής ΔΕΗ

Τις πολύμηνες διαβουλεύσεις για την συμφωνία που εγκρίθηκε σήμερα είχαν αναλάβει, από την πλευρά της ΔΕΗ, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, Γ.  Στάσης και από την RWE ο διευθύνων σύμβουλός της R. M. Schmitz και ο εκπρόσωπος της RWE στην Ελλάδα Γ. Πατεράκης.

""ο εκπρόσωπος της RWE στην Ελλάδα Γ. Πατεράκης.

Την συμφωνία είχε προαναγγείλει στις αρχές Ιανουαρίου ο. Πατεράκης σε εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, υπογραμμίζοντας ότι οι δύο εταιρείες έχουν καταλήξει στους βασικούς όρους κάνοντας λόγο «πολλά υποσχόμενη συνεργασία, για μια επένδυση στρατηγικής αξίας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

H ΔΕΗ Α.Ε. σε συνέχεια της ανακοίνωσής της με ημερομηνία 9.3.2020, ανακοινώνει ότι το Διοικητικό Συμβούλιό της ενέκρινε Συμφωνητικό Συνεργασίας (Head of Terms), μεταξύ της, κατά 100% θυγατρικής της εταιρείας, ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε. και της RWE Renewables GmbH, με σκοπό την από κοινού συνεισφορά και υλοποίηση φωτοβολταϊκών σταθμών συνολικής εγκατεστημένης ισχύος έως 2 GW μέσω κοινού επενδυτικού οχήματος (JVCo).

Τα ποσοστά συμμετοχής στο κοινό επενδυτικό σχήμα θα είναι 51% για την RWE Renewables GmbH και 49% για την ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε.

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Επίσκεψη Τριαντόπουλου στην Ηλεία: «Προχωρά η προεργασία για το σχέδιο ανάπτυξης της περιοχής με έμφαση στην Αρχαία Ολυμπία»

Την περιοχή της Ηλείας επισκέφθηκε τη Δευτέρα και την Τρίτη, 15 και 16 Απριλίου 2024, …