Υπέρογκη αύξηση των τελών ελλιμενισμού στη Μαρίνα Αλίμου καταγγέλλει ο ΣΙΤΕΣΑΠ

Σοβαρές αντιδράσεις των επαγγελματιών του γιότινγκ προκαλούν για άλλη μια φορά τα πρώτα αποτελέσματα της παραχώρησης της Μαρίνας Αλίμου σε θυγατρική της «Ελλάκτωρ» που ολοκληρώθηκε τυπικά την 1η Ιανουαρίου.

Ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Ανευ Πληρώματος (ΣΙΤΕΣΑΠ) καταγγέλλει υπέρογκη αύξηση των τελών ελλιμενισμού επαγγελματικών σκαφών στη μαρίνα, που ξεπερνά το 100% και μπορεί να αποτελέσει καίριο πλήγμα για έναν κλάδο που με την περσινή κατάρρευση του τουρισμού λόγω πανδημίας δοκιμάζεται ήδη πολύ σκληρά.

Τα μέλη του ΣΙΤΕΣΑΠ κάνουν λόγο για συναντήσεις με εκπροσώπους της παραχωρησιούχου για διάφορα θέματα που προηγήθηκαν της ολοκλήρωσης της διαδικασίας μεταβίβασης, στις οποίες δεν ενημερώθηκαν επαρκώς για τα νέα τέλη ελλιμενισμού, που σε ορισμένες περιπτώσεις έφτασαν στο σημείο του τριπλασιασμού.

Μιλώντας πριν από μία εβδομάδα στην ιστοσελίδα mononews.gr ο Γιάννης Μωραΐτης, διευθύνων σύμβουλος της θυγατρικής της «Ελλάκτωρ», «Ανάπτυξη Νέας Μαρίνας Αλίμου Α.Ε.», δήλωσε ότι στόχος της εταιρείας είναι να παραμείνουν τα επαγγελματικά σκάφη στον χώρο, ωστόσο για τους ανθρώπους του ΣΙΤΕΣΑΠ η νέα τιμολογιακή πολιτική δείχνει το αντίθετο.

Παράλληλα, ο Σύνδεσμος υποστηρίζει ότι μια αύξηση θα ήταν εύλογη εάν συνδυαζόταν με τα απαραίτητα έργα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των υποδομών της μαρίνας, τα οποία όμως αυτή τη στιγμή δεν έχουν ολοκληρωθεί ή σε πολλές περιπτώσεις δεν έχουν καν ξεκινήσει και τα οποία ο κ. Μωραΐτης τοποθετεί σε βάθος τετραετίας. Το πλάνο της εταιρείας «Ανάπτυξη Νέας Μαρίνας Αλίμου Α.Ε.» προβλέπει την ανάδειξη της μαρίνας σε έναν κορυφαίο τουριστικό προορισμό μέσω της υλοποίησης επενδυτικού προγράμματος που θα ξεπεράσει τα 50 εκατομμύρια ευρώ.

Οπως αναφέρει η πλευρά της εταιρείας, τα έργα, πέραν της αναβάθμισης των υφιστάμενων λιμενικών υποδομών και της δραστηριότητας απόθεσης/συντήρησης σκαφών, θα αφορούν και τη χερσαία ζώνη μέσω της δόμησης 18.520 τ.μ. κτιριακών εγκαταστάσεων και της διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου υψηλής αισθητικής.

Ευχολόγιο χαρακτηρίζει το παραπάνω πρόγραμμα ο ΣΙΤΕΣΑΠ, επισημαίνοντας ότι είχε κάθε διάθεση να συνεργαστεί και πως η θέση των επαγγελματιών τουριστικών σκαφών είναι ότι με συνεννόηση και συνεργασία θα μπορούσε η Μαρίνα Αλίμου να αναβαθμιστεί προς αμοιβαίο όφελος τόσο των ίδιων όσο και της εταιρείας «Ανάπτυξη Νέας Μαρίνας Αλίμου Α.Ε.». «Δυστυχώς όμως η τελευταία επέλεξε να έρθει σε σύγκρουση με τον τελευταίο που θα επέλεγε ένας επιχειρηματίας: τους ίδιους τους πελάτες του!», καταλήγει.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Jumbo: Ξεπέρασαν το 1 δισ. ευρώ οι πωλήσεις

Αύξηση στις πωλήσεις και στα καθαρά κέρδη που έφτασαν τα 303 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε η …