Πέθανε από καρκίνο ο θρύλος της jazz Chick Corea 

Σε ηλικία 79 ετών έχασε τη μάχη με τον καρκίνο ο θρυλικός Chick Corea, ο πρωτοπόρος μουσικός που πήγε τη jazz σε νέα όρια, συνεργάστηκε με «ιερά τέρατα», αλλά κέρδισε και 23 βραβεία Grammy.

Γεννημένος στη Μασαχουσέτη ο Corea γνώρισε από πολύ μικρός τη μαγεία της jazz, καθώς ο πατέρας του εργαζόταν ως τρομπετίστας. Ο ίδιος διακρίθηκε στο πιάνο, τα πλήκτρα, αλλά και στα κρουστά.

Ο Corea πέθανε την Τρίτη από μία σπάνια μορφή καρκίνο και σήμερα συνεργάτες του πόσταραν μήνυμα από τον ίδιο τον σπουδαίο καλλιτέχνη λίγο πριν πεθάνει:

Καθ΄όλη τη διάρκεια της ζωής και της καριέρας μου απολάμβανα την ελευθερία και την χαρά του να δημιουργώ κάτι καινούργιο και να παίζω τα παιχνίδια που παίζουν οι καλλιτέχνες. Είναι η ελπίδα μου όσοι έχουν μια αμυδρή επιθυμία να παίξουν, να γράψουν, να κάνουν μια παράσταση, να το κάνουν. Αν όχι για τους εαυτούς τους, τότε για εμάς τους υπόλοιπους. Δεν είναι μόνο επειδή ο κόσμος χρειάζεται περισσότερους καλλιτέχνες, αλλά επειδή είναι απλά πολύ διασκεδαστικό.

Το 1968 ο Corea αντικατέστησε τον Herbie Hancock στην μπάντα του Miles Davis, συμμετέχοντας στα εμβληματικά album “In a Silent Way” και “Bitches Brew.”

Δημιούργησε τη δική του avant-garde μπάντα τους Circle, αλλά και τους Return To Forever. Εργάστηκε σε αμέτρητα πρότζεκτ, ανάμεσά τους και ντουέτα με τους Hancock και Gary Burton. Εκτός από τη jazz ασχολήθηκε με την κλασική μουσική και την latin jazz.

Ο Chick Corea είναι ο καλλιτέχνης της jazz με τα περισσότερα βραβεία Grammy (23), ενώ δεν αποκλείεται να κερδίσει ακόμη ένα, μετά θάνατον, καθώς είναι υποψήφιος και φέτος για το καλύτερο αυτοσχεδιαστικό σόλο "All Blues" και το καλύτερο jazz instrumental album το “Trilogy 2.”

 



Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φάμελλος: Ο κ. Μητσοτάκης μοιράστηκε την ευθύνη με τον κ. Καραμανλή

Ο κ. Μητσοτάκης μοιράστηκε την ευθύνη με τον κ. Καραμανλή, ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΟ …