Στον “κόφτη” της κεφαλαιοποίησης (ιδιωτικοποίησης) και οι επικουρικές αναπηρίας και χηρείας!!

Επανέρχεται η “ρήτρα θανάτου” και ο δευτερομνημονιακός νόμος 4052/2012 (άρθρο 42)!!

Άκρως αποκαλυπτική η παραδοχή του αρμόδιου Υφυπουργού κ.Τσακλόγλου στο σημερινό “Βήμα της Κυριακής” και στον δημοσιογράφο κ. Παπαδή.

Συγκεκριμένα η δήλωσή του έχει ως εξής:

“Θα χορηγούνται συντάξεις χηρείας και αναπηρίας με τους ίδιους κανόνες όπως και στο υφιστάμενο σύστημα επικουρικής ασφάλισης. Επιπροσθέτως, θα εισαχθεί μία επιπλέον πρόνοια ελάχιστου ύψους σύνταξης αναπηρίας ή χηρείας, κάτι που δεν προβλέπεται στο υφιστάμενο σύστημα επικουρικής ασφάλισης. Αυτή η επιπλέον πρόνοια θα χρηματοδοτείται μέσω της χρέωσης ενός πολύ μικρού ασφαλίστρου που θα αφαιρείται από τις εισφορές των ασφαλισμένων”.

Η ΕΝΥΠΕΚΚ καλεί την κυβέρνηση:

α. Να εγκαταλείψει κάθε σχέδιο για ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων, αφού είναι αντίθετη στο Σύνταγμα (άρθρο 22 παρ. 5)!

β. Να μην αναθεωρήσει προς το χειρότερο τις επικουρικές συντάξεις αναπηρίας-χηρείας!

γ. Να επιστραφούν τα χρήματα που έχουν αφαιρεθεί από συνταξιούχους-Ταμεία (PSI) από τις μνημονιακές κυβερνήσεις!

δ. Να μην ασχοληθούν με τη “μεταρρύθμιση” του Ασφαλιστικού αυτοί που ευθύνονται για την κρίση του και τη λεηλασία των συνταξιούχων και των αποθεματικών των Ταμείων!


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΕΝΦΙΑ: Λήγει η προθεσμία για όσους θέλουν ολόκληρη επιστροφή φόρου

Ο φετινός ΕΝΦΙΑ εξοφλείται σε 11 μηνιαίες δόσεις, εκ των οποίων η πρώτη έως το …