“Εργαζόμενοι” και όχι “αυτοαπασχολούμενοι” στις ψηφιακές πλατφόρμες της gig economy!!

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Μεγάλης Βρετανίας και τα Δικαστήρια της Βαρκελώνης, Μπολόνιας και Άμστερνταμ προσφάτως αποφάνθηκαν αμετακλήτως ότι οι εργαζόμενοι στις ψηφιακές πλατφόρμες (UBER-DELIVEROO, GLOBO, TEMPER) είναι εργαζόμενοι και όχι “αυτοαπασχολούμενοι” ή “εργολάβοι”!!

Και τα τέσσερα Δικαστήρια αναγνώρισαν ότι οι εργαζόμενοι στις ψηφιακές πλατφόρμες βρίσκονται σε σχέση εξαρτημένης εργασίας από τη διασύνδεσή τους με την πλατφόρμα μέχρι και την αποσύνδεσή τους.

Επίσης, στους εργαζομένους αυτούς αναγνωρίστηκαν πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, όπως κατώτατος μισθός, επιδόματα, διαλείμματα, επιδόματα ασθένειας, άδειες με αποδοχές κ.λπ.!

Η ΕΝΥΠΕΚΚ χαιρετίζει την έκδοση των αποφάσεων και την επίλυση μιας πολύχρονης διαφοράς υπέρ των εργαζομένων στις πλατφόρμες της “νέας οικονομίας” (“gig economy”)


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ - Παρουσίαση ευρωβουλευτών: Οι 35 ψηφισμένοι, οι δύο νυν και οι πέντε «προεδρικοί»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε σε εκδήλωση τους 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματος, παρουσία του …