Δυναμική απεργιακή συγκέντρωση των Ναυτεργατών

Μαζική και αγωνιστική απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – εφοπλιστών έδωσαν οι απεργοί Ναυτεργάτες στην συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά.

Πληρώματα από πλοία που βρίσκονται στον Πειραιά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Σωματείων και συμμετείχαν στην συγκέντρωση έξω από το BLUE STAR DELOS.

Με την συμμετοχή τους εξέφρασαν την πίστη τους στον δίκαιο απεργιακό αγώνα και στα αιτήματα που συσπειρώνουν όλο τον Ναυτεργατικό μας κόσμο.

Μαζική ήταν η συμμετοχή και η παρουσία του κλάδου μας από όλα τα πλοία της Ακτοπλοΐας.

Μιλώντας στην συγκέντρωση ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ κατήγγειλε το μέτωπο κυβέρνησης – ΥΕΝ – εφοπλιστών που την περίοδο της πανδημίας έχουν από κοινού κλιμακώσει την επίθεση ενάντια στις ΣΣΕ, τα εργασιακά και τα κοινωνικοασφαλιστικά μας δικαιώματα.

Αναφέρθηκε αναλυτικά στα προβλήματα αυτά και αποδοκίμασε την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική  στην Ναυτιλία υπογραμμίζοντας ότι αυτή έχει στο επίκεντρο τα εφοπλιστικά συμφέροντα, αυτά της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας τους και με την πολιτική της οξύνει – αυξάνει και επιδεινώνει τα Ναυτεργατικά προβλήματα.

Σημείωσε ότι η κατάργηση της ΣΣΕ ανοίγει διάπλατα τον δρόμο αυτή να επεκταθεί και στις υπόλοιπες κατηγορίες πλοίων.

Επίσης έκανε εκτενή αναφορά στα κοινωνικο – ασφαλιστικά ζητήματα υπογραμμίζοντας ότι δεν φθάνουν οι δρακόντιες περικοπές που έγιναν τα τελευταία χρόνια στις συντάξεις των απόμαχων της θάλασσας αλλά με όχημα τον ΕΦΚΑ η κατάσταση τα τελευταία χρόνια έχει χειροτερεύσει δραματικά στην απόδοση των ασφαλιστικών παροχών προς τους συνταξιούχους Ναυτεργάτες.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα εργασιακά προβλήματα και στο καθεστώς γαλέρας που προσπαθούν να επιβάλουν εφοπλιστές – ΥΕΝ μέσα στα καράβια.

Επισήμανε την δύσκολη θέση που έχουν περιέλθει όσοι βρίσκονται σε αναστολή της Σύμβασης ή είναι μακροχρόνια άνεργοι οι οποίοι αντιμετωπίζουν πολύμηνη καθυστέρηση στην καταβολή των σχετικών επιδομάτων.

Τόνισε την σημασία του αιτήματος για ΣΣΕ, πλήρη δικαιώματα στην κοινωνική ασφάλιση, στην συλλογική συνδικαλιστική δράση και ότι αυτά αποτελούν αδιαπραγμάτευτη θέση για την ΠΕΝΕΝ και σε καμιά περίπτωση δεν θα κάνουμε βήμα πίσω από την υπεράσπισή τους.

Εξήρε επίσης την μαχητική και αγωνιστική θέση των Ναυτεργατών επισημαίνοντας ότι η 3ήμερη έως σήμερα απεργία έχει ιδιαίτερα αγωνιστικά χαρακτηριστικά που την ξεχωρίζουν όλη την τελευταία περίοδο (αυτά αφορούν την διάρκειά της, την μαζική συμμετοχή αλλά και την δυναμική που συνεχώς αναπτύσσεται) και πρέπει ο αγώνας αυτός να συνεχιστεί μέχρι τέλους και να είναι νικηφόρος!

Στην κατεύθυνση αυτή κατέληξε καλούνται οι Ναυτεργάτες με την ίδια αποφασιστικότητα και μαχητικότητα να συνεχίσουν τον απεργιακό τους αγώνα, να αναγκάσουν και να επιβάλουν στην κυβέρνηση να δώσει λύσεις σε όλα τα φλέγοντα και δίκαια αιτήματά τους.

 

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ για Ερντογάν: Παραβιάζει τη Διακήρυξη των Αθηνών

Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ καταδικάζει απερίφραστα τις νέες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου …