Γεννηματά πανδημία: Η κυβέρνηση πορεύεται χωρίς σχέδιο, απανωτά λάθη, αστοχίες

«Ο επιδημιολογικός χάρτης είναι στο κόκκινο, η αγορά και οι εργαζόμενοι ασφυκτιούν,» τόνισε μεταξύ άλλων η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, μιλώντας απόψε στην διαδικτυακή εκδήλωση της Αχαΐας, στο πλαίσιο ψηφιακής περιοδείας στην περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας.

Κεντρικό θέμα της εκδήλωσης ήταν το ταμείο ανάκαμψης και όπως επεσήμανε η Φώφη Γεννηματά, «στρατηγικός μας στόχος είναι η πλήρης απασχόληση και προτείνουμε την παροχή κινήτρων για τη δημιουργία νέων ποιοτικών θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα», προσθέτοντας: «Δίνουμε βάρος στο αίσθημα "ασφάλειας" του εργαζόμενου, ώστε να μην αποτελέσει το εύκολο θύμα των αλλαγών. Πιστεύουμε σε δουλειές με δικαιώματα και αξιοπρέπεια».

Επανερχόμενη η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής στο θέμα της πανδημίας, σημείωσε ότι «το ΕΣΥ με την αύξηση των κρουσμάτων, και στην Αττική έφτασε πλέον στα όριά του» και συμπλήρωσε: «Οι διαθέσιμες ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία εξαντλούνται. Αντιμετωπίζουμε πρόβλημα έλλειψης κρεβατιών COVID. Επιτέλους, η κυβέρνηση πρέπει να επιτάξει κρεβάτια από τον ιδιωτικό τομέα, όπως εδώ και καιρό έχω ζητήσει. Η κυβέρνηση δυστυχώς πορεύεται ακόμη χωρίς σχέδιο και ετοιμότητα, με απανωτά λάθη και αστοχίες».

Μάλιστα, όπως είπε στην συνέχεια, «είναι απαραίτητο όσο ποτέ, να υπάρξει πολιτική συνεννόηση, γύρω από ένα σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας», ενώ αναφερόμενη στο ζήτημα των εμβολιασμών, είπε ότι πρέπει «να δοθεί προτεραιότητα στον εμβολιασμό των ευαίσθητων ομάδων, ανεξαρτήτως ηλικίας, όπως επανειλημμένα έχουμε ζητήσει.»

Μιλώντας για την οικονομία, η Φώφη Γεννηματά υπογράμμισε ότι «τα δεδομένα που διαμορφώνονται για το 2021 δεν επιτρέπουν αισιοδοξία», προσθέτοντας ότι «η απειλή για χιλιάδες λουκέτα και μαζική ανεργία, που θα βρούμε μπροστά μας όταν ανοίξει η οικονομία, είναι υπαρκτή.»

«Το Κίνημα Αλλαγής», συμπλήρωσε, «προτείνει γενναία και στοχευμένα μέτρα για να μείνει όρθια η κοινωνία και ζωντανές οι επιχειρήσεις.»

Κατόπιν, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής αναφέρθηκε στο ταμείο ανάκαμψης, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «αποφεύγει συστηματικά το διάλογο» προσθέτοντας:

«Έχει παρουσιάσει το δικό της σχέδιο, που ικανοποιεί δήθεν τους γενικούς όρους της Ε.Ε., αλλά δεν αποτελεί ολοκληρωμένη πρόταση ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. Δεν αφορά τους πολλούς, αλλά μόνο τους ήδη μεγάλους, ενώ δεν συνδέει τις επενδύσεις με την αύξηση της εγχώριας παραγωγής.

Επίσης, συνοδεύεται από παρεμβάσεις που προωθούν την φθηνή και απαξιωμένη εργασία, ενώ απουσιάζει από το σχέδιο κάθε ουσιαστική αναφορά για τα δημόσια νοσοκομεία, τις κοινωνικές υποδομές και την μείωση των ανισοτήτων».

Μάλιστα, ζήτησε «να έρθει στη Βουλή και να συζητηθεί, το θέμα του ελληνικού προγράμματος για το ταμείο ανάκαμψης», διότι όπως είπε, «το πρόγραμμα ξεπερνά την κυβερνητική θητεία της ΝΔ και δεν έχει κανείς λευκή επιταγή να τα διαχειριστεί όπως αυτός κρίνει».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας της, η Φώφη Γεννηματά, είπε ότι «παρακολουθούμε όλοι τις αποκαλύψεις που έρχονται καθημερινά στο φως για τη σεξουαλική βία, τους βιασμούς και τις κακοποιήσεις και αντί να μας ενώσουν όσα συμβαίνουν , αντί όλες μαζί οι πολιτικές δυνάμεις να στηρίξουμε το κίνημα metoo, είδαμε όλοι τι έγινε στη Βουλή» και συμπλήρωσε: «Κατήφορος, απογοήτευση και μικροκομματική εκμετάλλευση για τον κ. Μητσοτάκη και για τον κ. Τσίπρα. Αυτό το κίνημα πρέπει να μείνει ελεύθερο και ακηδεμόνευτο».

Με αφορμή την εκδήλωση για την Αχαΐα, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής αναφέρθηκε στις προοπτικές της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, λέγοντας ότι «έχει το πιο διάσημο brand σε παγκόσμια κλίμακα, το brand Olympic, που κινεί δισεκατομμύρια ευρώ κάθε τέσσερα χρόνια».

«Με βάση αυτό το brand,» συνέχισε, «θα μπορούσε να εγκατασταθεί ένα υπερσύγχρονο νέο προπονητικό κέντρο παγκόσμιας εμβέλειας στην ευρύτερη περιοχή της Ήλιδας, που έχει έρθει στο προσκήνιο με τις ανασκαφές, ενώ επενδυτές και εταιρίες από όλο το κόσμο θα μπορούσαν να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κυμπουρόπουλος για τα Τέμπη: Σεβασμός στα θύματα, επιζώντες και οικογένειες - Να αποδοθεί δικαιοσύνη

«Μια τέτοια υπόθεση μας αφορά όλους και δεν πρέπει να έχει κομματικό πρόσημο, καθώς αυτό …