Παράταση υποβολής των δηλώσεων COVID για τον μήνα Ιανουάριο 2021

Παράταση υποβολής των δηλώσεων COVID για τον μήνα Ιανουάριο 2021

Δηλώσεις COVID Ιανουαρίου 2021 για απαλλαγή ή μείωση ενοικίου

 

Με την απόφαση Α.1040/2021 (ΦΕΚ Β΄ 796/28.2.2021) του Υφυπουργού Οικονομικών, κατόπιν εισήγησης του Διοικητή της ΑΑΔΕ, επιλύθηκαν ζητήματα που αφορούσαν τη διαχείριση των επιχειρήσεων με υποκαταστήματα που έχουν ΚΑΔ κλειστών επιχειρήσεων, εφαρμόζοντας στις περιπτώσεις αυτές το ευνοϊκότερο για τον μισθωτή ποσοστό μείωσης του μισθώματος. Οι ιδιοκτήτες που έχουν εκμισθώσει ακίνητα σε υποκαταστήματα θα μπορούν να δουν την επικαιροποιημένη εικόνα των μισθωμάτων τους από μεθαύριο, Τετάρτη 3/3/2021.

Με βάση και τις παρατηρήσεις από φορείς, θα εκδοθούν άμεσα αποφάσεις που θα αντιμετωπίσουν ειδικότερα ζητήματα διαχείρισης των Δηλώσεων COVID για τους ιδιοκτήτες ακινήτων.

Επιπλέον:

–   Εντός της ημέρας, εκδίδεται από τoν Διοικητή της ΑΑΔΕ απόφαση παράτασης υποβολής των Δηλώσεων COVID για τον μήνα Ιανουάριο μέχρι τις 10/03/2021

–   Μέχρι τις 9/3/2021 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η εκ νέου επεξεργασία των Δηλώσεων COVID Μαρτίου – Δεκεμβρίου 2020, λαμβάνοντας υπόψη τις τροποποιήσεις των σχετικών αποφάσεων. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα:

Για τους δικαιούχους, θα πραγματοποιηθεί συμπληρωματική πληρωμή για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

Για τους λοιπούς ιδιοκτήτες που έχουν υποβάλει δηλώσεις COVID, θα αποσταλεί από την ΑΑΔΕ ενημέρωση σχετικά με τους λόγους, για τους οποίους δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η δήλωσή τους.

–   Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής, η ΑΑΔΕ θα ανοίξει εκ νέου την πλατφόρμα για την υποβολή των δηλώσεων COVID, ώστε να δοθεί η ευκαιρία στους ιδιοκτήτες ακινήτων να διορθώσουν σφάλματα για τους μήνες Μάρτιο 2020 – Δεκέμβριο 2020. Ταυτόχρονα, οι ιδιοκτήτες που τυχόν δεν επικαιροποίησαν τις δηλώσεις πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης ακίνητης περιουσίας μέχρι 15/2/2021, σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις του Διοικητή της ΑΑΔΕ, θα αποκτήσουν τη δυνατότητα να το πράξουν χωρίς πρόστιμο.

–   Εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του Μαρτίου, θα ανοίξει η πλατφόρμα των δηλώσεων COVID για τα μισθώματα μηνός Φεβρουαρίου 2021.

–   Μέχρι τις 16/3/2021, αναμένεται να έχουν διενεργηθεί περαιτέρω συμψηφισμοί με φορολογικές υποχρεώσεις για τους μήνες Μάρτιο έως Οκτώβριο 2020.

–   Η πρώτη πληρωμή για τα μισθώματα Ιανουαρίου 2021 αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές του δεύτερου δεκαπενθημέρου του Μαρτίου 2021

 

 

Δηλώσεις COVID Ιανουαρίου 2021 για απαλλαγή ή μείωση ενοικίου. Σε λειτουργία η πλατφόρμα για τις δηλώσεις COVID Ιανουαρίου 2021

 

Οι ΚΑΔ για την υποχρεωτική απαλλαγή ή μείωση ενοικίου Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2021

Αριθμ. Α. 1025 – ΦΕΚ Τεύχος B’ 538/11.02.2021
Προσδιορισμός πληττόμενων επιχειρήσεων για την υποχρεωτική απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του συνολικού μισθώματος ή του 40% του συνολικού μισθώματος για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2021

 

Η πλατφόρμα για τις δηλώσεις COVID

https://www.aade.gr/polites/akinita/misthotiria-akiniton

 

Δηλώσεις COVID Ιανουαρίου μέχρι την 10 Μαρτίου 2021

 



Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Σχοινάς:Το καλύτερο αντίδοτο στην ακροδεξιά είναι η καλή πολιτική που απαντάει στα προβλήματα του κόσμου

«Όσο παράγουμε καλή πολιτική, αποτελεσματική πολιτική, λύσεις στα προβλήματα των Ευρωπαίων, τόσο αποδυναμώνεται ο λόγος …