Μαζική πορεία υπέρ Κουφοντίνα για 4η συνεχή μέρα

Εφ.Συν. / Μιχαήλ - Άγγελος Κωνσταντόπουλος

Ακόμα μια μαζική συγκέντρωση και πορεία έγινε σήμερα στο κέντρο της Αθήνας, για τη στήριξη του κρατουμένου και απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα. Στη σημερινή κινητοποίηση, για τέταρτη συνεχόμενη μέρα, τις φωνές τους ένωσαν αριστερές οργανώσεις, αντιεξουαστικές συλλογικότητες, νομικοί, καλλιτέχνες, φοιτητές και πλήθος πολιτών. 

Ισχυρή ήταν η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων, ενώ κυριάρχησαν τα συνθήματα υπέρ της ανθρώπινης ζωής –όπως «κανένας νεκρός της πείνας απεργός»–, αλλά και εναντίον της καταστολής. 

Ανάλογες κινητοποιήσεις έγιναν σε αρκετές άλλες πόλεις, όπως σε Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, Καβάλα, Αγρίνιο, Κέρκυρα, Χανιά και Ηράκλειο.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας απέρριψε το αίτημα της Ιωάννας Κούρτοβικ και του Θέμη Σοφού για διακοπή εκτέλεσης της ποινής του κρατούμενου λόγω κινδύνου για τη ζωή.

Εφ.Συν. / Μιχαήλ - Άγγελος Κωνσταντόπουλος

Ο ίδιος ο Δημήτρης Κουφοντίνας, αφού ενημερώθηκε για τη δικαστική απόφαση, δήλωσε στους δικούς του πως έτσι κι αλλιώς ποτέ δεν πίστεψε ότι οποιαδήποτε διαδικασία στο τοπικό πρωτοβάθμιο δικαστήριο θα έχει θετικό αποτέλεσμα και ότι συνεχίζει. 

Λόγω της πορείας στην Αθήνα, έκλεισαν οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα», «Πανεπιστήμιο», «Μοναστηράκι», «Ευαγγελισμός» και «Μέγαρο μουσικής». 


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κικίλιας για ΑΙΓΙΣ: Mάχη το καλοκαίρι

Ο κος Κικίλιας επεσήμανε μεταξύ άλλων πως μέσα σε 9 μήνες προκηρύχθηκαν διαγωνισμοί ύψους 1,5 …