Γεωργιάδης: Έκτακτη επιχορήγηση για επιχειρήσεις και εργαζομένους - Τα ποσά, οι δικαιούχοι

Έκτακτη επιχορήγηση 3.000 ευρώ ανά πληγείσα από την υγειονομική κρίση επιχείρηση, και 1.000 ευρώ για κάθε εργαζόμενο, εξήγγειλε την Παρασκευή ο Άδωνις Γεωργιάδης για τις επιχειρήσεις που έμειναν κλειστές τα Χριστούγεννα και δεν λειτούργησαν ούτε με αγορές εκτός (πχ Ασπρόπυργος, Ελευσίνα, Κοζάνη).

Μιλώντας στην εθνική αντιπροσωπεία, ο υπουργός Ανάπτυξης διευκρίνισε ότι θα είναι επιδότηση που δεν θα είναι επιστρεπτέα. 

«Στο υπουργείο Ανάπτυξης ετοιμάζουμε στοχευμένες παρεμβάσεις για τη στήριξη των επιχειρήσεων της εστίασης, του κλάδου που μαζί με τον τουρισμό, έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλο, ώστε η επόμενη μέρα να τις βρει με "ανεβασμένα ρολά"» δήλωσε από πλευράς του σε άρθρο του ο υφυπουργός Εργασίας Γιάννης Τσακίρης.

Το σχέδιο του ΥΠΑΝΕ για την εστίαση που βρίσκεται υπό εξέταση περιλαμβάνει σειρά επιλέξιμων δαπανών που θα χρηματοδοτηθούν και οι οποίες θα συνδυαστούν με τα μέτρα που ήδη έχουν ανακοινωθεί και εξελίσσονται όσο διαρκούν οι περιορισμοί (π.χ. ενοίκια και μισθολογικό κόστος).

Παρόμοιας λογικής, στην κατεύθυνση δηλ. προσαρμογής των επιχειρήσεων μέσα στην πανδημία, είναι και η δράση «e-λιανικό», για την οποία οι αιτήσεις ξεκίνησαν από τις 22 Φεβρουαρίου και αφορά την επιδότηση 100% έως 5.000 ευρώ για δημιουργία e-shop λιανικής πώλησης.

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΔΥΠΑ. Ξεκινούν οι αιτήσεις για δωρεάν διαδικτυακά εργαστήρια Απριλίου 2024

Μετά τη μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών στα διαδικτυακά e-εργαστήρια ομαδικής συμβουλευτικής και προετοιμασίας για ένταξη …