Νέα προειδοποίηση για τσουνάμι μετά από σεισμό 8 Ρίχτερ στη Ν. Ζηλανδία

Οι αρχές της Νέας Ζηλανδίας διέταξαν την εκκένωση ορισμένων περιοχών μετά τον τρίτο ισχυρό σεισμό στα βόρεια της χώρας

Νέο χτύπημα του Εγκέλαδου σήμερα στη Νέα Ζηλανδία, και συγκεκριμένα βόρεια των Νησιών Κερμάντεκ, με το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο (USGS) να δίνει μέγεθος 8,1 βαθμών Ρίχτερ.

Το Κέντρο Προειδοποίησης Τσουνάμι του Ειρηνικού εξέδωσε προειδοποίηση για δυνητικά επικίνδυνο κυματισμό στη Νέα Ζηλανδία, τα νησιά Τόνγκα, τη Σαμόα, τα νησιά Κουκ, τα Φίτζι και τα Ουόλις και Φουτούνα.

Προηγήθηκαν δύο δονήσεις 7,4  και 6,9 βαθμών, με επίκεντρο στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά του Βόρειου Νησιού, και η πρώτη προειδοποίηση για τσουνάμι, η οποία όμως ήρθη λίγες ώρες αργότερα.

«Αναμένουμε ότι οι παράκτιες περιοχές της Νέας Ζηλανδίας θα βιώσουν ισχυρά και ασυνήθιστα ρεύματα και απρόβλεπτη άνοδο της στάθμης» της θάλασσας, ανέφερε η Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης Επειγόντων, μετά τον τελευταίο σεισμό στα Νησιά Κερμάντεκ.

Οι αρχές ζήτησαν από τους πολίτες στο Μπέι οφ Άιλαντς και το Γουανγκαρέι να μην πλησιάζουν τις ακτές και να μεταφερθούν άμεσα σε ψηλότερο έδαφος. Προς το παρόν δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή ζημιές.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Οκτώ άνδρες συνελήφθησαν στη Γαλλία στο πλαίσιο έρευνας για χρηματοδότηση PKK

Οι συλλήψεις έγιναν από την Υποδιεύθυνση κατά της τρομοκρατίας (Sdat) και το OCRGDF (Κεντρικό Γραφείο …