Χριστιανική... οργή στην Κύπρο για το «διαβολικό» τραγούδι της Eurovision

Σωρεία αντιδράσεων έχει προκαλέσει στην Κύπρο το τραγούδι που πρόκειται να εκπροσωπήσει φέτος την Κύπρο στην Eurovision, λόγω της αναφοράς του στον διάβολο (τίτλος του: El Diablo).

Στους στίχους του τραγουδιού (ερμηνεύτρια η Έλενα Τσαγκρινού) αναφέρεται μεταξύ άλλων πως «ερωτεύτηκα τον El Diablo... έδωσα την καρδιά μου στον El Diablo... επειδή μου λέει ότι είμαι ο άγγελος του».

Ήδη η Ιερά Σύνοδος ζήτησε την απόσυρσή του από τον διαγωνισμό, ενώ και ο Μητροπολίτης Μόρφου ασχολήθηκε σε κήρυγμά του με τη συμμετοχή του «El Diablo» στην φετινή Eurovision, δείχνοντας έντονα ενοχλημένος.

Επίσης, εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν πολίτες έξω από το ΡΙΚ (το κρατικό κανάλι της Κύπρου), το Σάββατο. Κρατούσαν πανό στα οποία ανέγραφαν «Αγαπάμε τον Χριστό», «Μετάνοια», αλλά και ξύλινους σταυρούς με τον Ιησού σταυρωμένο, εικόνες της Παναγίας, ενώ ένας κρατούσε εικόνα του Μητροπολίτη Μόρφου. Οι διαμαρτυρόμενοι ζήτησαν την αντικατάσταση του τραγουδιού από άλλο, ενώ παρέδωσαν ψήφισμα στον διευθυντή ειδήσεων του ΡΙΚ, Πανίκο Χατζηπαναγή.

AP PHOTO

Εξάλλου, σε ανακοίνωσή της η Ορθόδοξη Νεολαία Κύπρου αναφέρει πως «το συγκεκριμένο τραγούδι "El diablo" αποτελεί ύμνο σε σκοτεινές δυνάμεις, διακηρύττει την υποταγή του ανθρώπου στο σκότος και τον εξευτελισμό (εξ άλλου εσείς το είπαμε από μόνοι σας ότι αναφέρεται στο σύνδρομο της Στοκχόλμης) και προσβάλλει τον λαό μας».

To ΡΙΚ, με ανακοίνωσή του, προσπάθησε να βάλει τα πράγματα στη σωστή τους βάση, αναφέροντας ότι το τραγούδι «εξιστορεί την περιπέτεια μιας κοπέλας που βρίσκει τον εαυτό της δέσμια σε μια σχέση εκμετάλλευσης μ' έναν αλήτη, εξού και τον αποκαλεί "El diablo". Πρόκειται για την αιώνια πάλη του κακού με το καλό. Μέσα από αυτή την προβληματική σχέση με σύνδρομα Στοκχόλμης (...) και παρά την παράνοια που βιώνει, στο τέλος λάμπει πάντα η αλήθεια, όπου αποζητά βοήθεια για έξοδο και αποτίναξη των δεσμών σε μια πορεία για ελευθερία».


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Καθημερινότητα και επικαιρότητα καθορίζουν την προεκλογική ατζέντα-Η στρατηγική του Μαξίμου

Σημείο αναφοράς στην κυβερνητική ατζέντα της «καθημερινότητας» αποτελεί η τρίτη, κατά σειρά, αύξηση του κατώτατου …