Νέο άλμα σε διασωληνώσεις και θανάτους

AP Photo/Thanassis Stavrakis

Έντονο προβληματισμό δημιουργεί η συνεχής άνοδος του αριθμού των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, λόγω της νόσου Covid-19. Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε πως ο αριθμός αυτός αγγίζει πλέον τους 466 από 452 χθες.

Υπενθυμίζεται ότι στην Αττική οι ΜΕΘ έχουν πλέον πληρότητα πάνω από 90% και τα νοσοκομεία της Αθήνας ασφυκτιούν, με πολλά από αυτά να μην έχουν καμία διαθέσιμη κλίνη για περιστατικά Covid.

Ανησυχία προκαλεί επίσης ο αριθμός των ανθρώπων που χάνουν τη ζωή τους από τον κορονοϊό: κατά το τελευταίο 24ωρο υπέκυψαν άλλοι 53 ασθενείς, με τον συνολικό αριθμό των θανάτων να αγγίζει τους 6.758. Χθες, είχαν ανακοινωθεί 41 νεκροί. 

Όπως κάθε Σαββατοκύριακο ο αριθμός των νέων κρουσμάτων είναι χαμηλότερος από τις καθημερινές, επειδή γίνονται λιγότερα διαγνωστικά τεστ. Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε πως τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.142, με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων να ανέρχεται σε 205.120 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων το 51,7% είναι άνδρες.

Όσον αφορά την κατανομή των κρουσμάτων, για ακόμα μια φορά, περίπου τα μισά (569 στα 1.142) εντοπίστηκαν στην Αττική. Τριψήφιο αριθμό νέων μολύνσεων έχει η Θεσσαλονίκη με 130, ενώ 35 μολύνσεις καταγράφηκαν στην Αχαΐα.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Το Περιστέρι θα επισκεφθεί την Τρίτη ο Νίκος Ανδρουλάκης

To πρόγραμμα του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη αναλυτικά Την Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 στις …