Τι είδε ο δήμαρχος που δεν είδαν οι δημότες Νέας Σμύρνης;

EUROKINSSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Εντύπωση προκαλεί η ανακοίνωση που εξέδωσε η δημοτική αρχή της Νέας Σμύρνης λίγες ώρες μετά τα σοκαριστικά γεγονότα με το κρεσέντο αυταρχισμού και το ρεσιτάλ αστυνομικής βίας στην πλατεία της πόλης.

Σε ένα σύντομο κείμενο, η δημοτική αρχή της οποίας ηγείται για πολλά χρόνια ο εκλεκτός του Κινήματος Αλλαγής Σταύρος Τζουλάκης, κάνει λόγο για εικόνες που «δεν τιμούν ούτε την πόλη μας, ούτε τους πολίτες, ούτε την Αστυνομία», κρίνοντας σαφώς συνυπεύθυνους για τα όσα διαδραματίστηκαν το μεσημέρι της Κυριακής, τόσο τους αστυνομικούς όσο και τους παριστάμενους κατοίκους, ίσως και τα παιδιά με τα ποδήλατα;

 

Η ανακοίνωση του δήμου Νέας Σμύρνης

Καταδικάζουμε τη βία από όπου κι αν προέρχεται.

Οι εικόνες που είδαμε σήμερα στην Πλατεία δεν τιμούν ούτε την πόλη μας, ούτε τους πολίτες, ούτε την Αστυνομία.

Είναι δύσκολο να τηρούνται τα μέτρα, αυτό το γνωρίζουμε όλοι. Αντιλαμβανόμαστε ότι τα μέτρα έχουν κουράσει τον καθένα.

Η συνύπαρξη στον δημόσιο χώρο είναι ελεύθερη για όλους τους πολίτες αλλά και οι κανόνες δημόσιας υγείας πρέπει να τηρούνται από όλους για να διασφαλίσουμε το υπέρτατο αγαθό της ζωής.

Η υπομονή όλων μας δοκιμάζεται καθημερινά, κοινός στόχος να ξεπεράσουμε την πανδημία με τις λιγότερες απώλειες.
 

Από την άλλη, ο αντιδήμαρχος της πόλης, Γιώργος Κρικρής, παίρνοντας αποστάσεις από την επίσημη δημοτική γραμμή στην υπόθεση, κάνει λόγο για «fake news και αλαζονεία της εξουσίας που δεν έχουν χώρο στη Νέα Σμύρνη». 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, «ένα ήσυχο απόγευμα στην Πλατεία μετατράπηκε σε σκηνές βίας που δεν έχουμε ξαναδεί στην πόλη μας. Η αστυνομική καταστολή μπροστά στα μάτια μικρών παιδιών δεν τιμάει ούτε την πόλη μας ούτε την Ελληνική Αστυνομία. Η διαχείριση της πανδημίας μάς έμαθε ότι μόνο με συνεργασία, ψυχραιμία και υπομονή δεν θα έχουμε αλλά θύματα».

Ενδεχομένως, ο κ. Τζουλάκης - κακές γλώσσες λένε πως στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου του 2019 είχε τη σιωπηρή υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας - να έχει δει κάποια άλλα βίντεο ή φωτογραφίες που δείχνουν άλλα από αυτά που είδε και καταδίκασε όλος ο κόσμος και η αντιπολίτευση. Πολύ θα θέλαμε όλοι να τα δούμε κι αν βρε αδερφέ, αλλάζουν τα δεδομένα, άνθρωποι είμαστε, σφάλματα κάνουμε, να τα αναγνωρίσουμε. Αλλά αν, με τα βίντεο και τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν ευρέως και ανάγκασαν μέχρι και την ΕΛ.ΑΣ. να ανακοινώσει ΕΔΕ, ο δήμαρχος βλέπει συνευθύνη, τότε δε θα έχουν άδικο αυτοί που ενδεχομένως σκεφτούν ότι ίσως ξεχρεώνει παλιά γραμμάτια...



Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Δικαστικοί υπάλληλοι. Διακοπές εργασιών έως 21.3.2024

Δικαστικοί υπάλληλοι. Διακοπές εργασιών ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας συνεχίζει τις κινητοποιήσεις απαιτώντας να …