ΥΠΕΞ Αιγύπτου συνάντηση Δένδια- Σούκρι: «Ισχυρές οι σχέσεις- δεσμοί φιλίας μεταξύ 2 χωρών»

Διμερή και περιφερειακά ζητήματα απασχόλησαν κατά τη σημερινή τους συνάντηση, τους υπουργούς Εξωτερικών Ελλάδας και Αιγύπτου, Νίκο Δένδια και Σάμεχ Σούκρι, σύμφωνα με ανακοίνωση του αιγυπτιακού υπουργείου Εξωτερικών.

Οι επικεφαλής της διπλωματίας των δύο χωρών συζήτησαν τρόπους ανάπτυξης της συνεργασίας των δύο χωρών, αναφέρεται σχετικά.

Όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος του αιγυπτιακού ΥΠΕΞ, Άχμεντ Χάφεζ, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών τόνισαν τις ισχυρές σχέσεις και δεσμούς φιλίας μεταξύ των δύο χωρών σε όλα τα επίπεδα.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του αιγυπτιακού ΥΠΕΞ αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον της Αιγύπτου για τη διευκόλυνση της ροής των ελληνικών επενδύσεων στην Αίγυπτο, συμβάλλοντας παράλληλα στο να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια στην ανάπτυξη και στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας των δύο χωρών. Επίσης, συζήτησαν για την ενίσχυση της τουριστικής συνεργασίας των δύο χωρών, αλλά και για την ενίσχυση της συνεργασίας τους στον τομέα της ενέργειας.

Τέλος, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών εξέφρασαν την επιθυμία τους να συνεχίσουν το συντονισμό των ενεργειών τους σε θέματα που αφορούν την ευρύτερη περιοχή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα για την διάσωση της ΛΑΡΚΟ

Μεγάλο συλλαλητήριο για τη διάσωση της ΛΑΡΚΟ και των εργατών της πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο κέντρο της Αθήνας, στο οποίο …